Kip in een salade is altijd een goed idee,maar bietjes zijn niet veel mensen fan van. Behalve deze! De combinatie van de gerookte kippendijen met de zacht gegaarde bieten in hun jasje uit het vuur zorgen met de crunchy pinda’s voor een perfecte smaakcombinatie. De bereidingstijd van dit gerecht is niet heel lang waardoor het een perfecte lunch is om s middags snel op tafel te zetten.

Voor dit gerecht heb ik gekozen voor een kamado barbecue, dit omdat ik hier de bieten tussen de kolen kon leggen en kip op het rooster. Op het rooster was ook nog genoeg plek om de skillet neer te zetten om de pinda’s op te roosteren.

Bereidingswijze

Get the beet on. Stook de bbq op temperatuur, je wil deze rond de 160-170 graden hebben. Leg hier de bieten tussen. Draai deze af en toe om voor een gelijkmatige garing. De bieten zijn gaar wanneer je er met een sateprikker zonder weerstand doorheen kan prikken, ivm met de grote van de bieten ligt de garingstijd tussen de 15 en 25 minuten.

Are you chicken?

Kippendijen wordt gesneden van het bovenste gedeelte van de kippenpoot, dit gedeelte is vaak wat donkerder. Doordat dit gedeelte net als een kipfilet zonder bot gesneden kan worden is het perfect voor in een salade of pulled chicken.

Smeer de kippendijen in met bumbu bali van Saus.Guru en plaats deze op het rooster van de kamado. Gaar deze tot een kerntemperatuur van 72 graden.

Nuts en salade pimpen

Doe de pinda’s in de skillet en rooster deze op de kamado. Laat ze na het roosteren niet in het gietijzer liggen omdat deze heeft blijft. Hierdoor kunnen ze verbanden. Neem de mengkom doe hier de rucola in, voeg hier de olijfolie, sesamolie, taugé en gebakken uitjes aan toe. Roer het geheel goed door elkaar.

Dien de salade op in een diep bord of kom. Neem de bieten, snij hier nu dunne plakjes van en giet hier een goeie scheut bumbu bali overheen. Leg de bieten schijfjes nu op de salade. De kippendijen kun je op twee manieren serveren, of je pulled de kip of snijd ook hier dunne plakjes van. Verdeel de kip over de salades. Strooi nu de sesamzaadjes, pinda’s en gesneden bosui overheen.

Als laatste nemen we de komkommer en schaven we hier dunne repen van. Roll deze op en decoreer af op de salade. Je kunt hier ook de Spiced komkommers uit het recept BBQ jars voor gebruiken net als op de foto.

Ingrediënten

  • 4 stuks kippendijen

  • 200 ml Bumbu Bali hot sauce

  • 2 hele rode bieten zonder schil

  • 400 gram rucola

  • 100 gram taugé

  • 20 gram pinda's

  • 15 gram gebakken uitjes

  • 2 el olijfolie

  • 1 el sesamolie

  • Sesamzaadjes

  • 3 stengels bos ui

  • 1 hele komkommer

Benodigdheden

Dennis Werner

Geschreven door:

Nooit inspiratie gebrek. Knoop een gesprek met Dennis aan en hij zal je alle mogelijkheden qua technieken en ingrediënten enthousiast vertellen. Fulltime bezig met BBQ & werkt bij saus.guru.

Bekijk team BBQ