Tegen de 300 graden is voldoende voor een heerlijke pizza. Een veelgemaakte fout is dat de temperatuur te hoog gaat met verbrande bodems tot gevolg. Duimregel is: hoe dikker het deeg / topping, hoe lager de temperatuur van je kamado. Bij een flammkuchen kun je de temperatuur wel wat hoger houden omdat de datum superdun is.

Breng de bbq indirect met pizzasteen naar de 275 graden en verwarm deze combinatie minimaal 20 minuten voor.

Leg de bodem op je pizzaschep en smeer deze in met crème fraîche, bbq saus en de salami. Bak deze binnen 1 tot 3 minuten goudbruin of tot de bodem mooi krokant is. Schep de flammkuchen met de pizzaschep eraf en beleg hem met rucola. Sprenkel er wat olijfolie overheen. Snij in 6 gelijke punten en serveer direct.

Bodem maken

Supersnel en simpel, dat was niet gelogen toch? Een flammkuchen bodem kan je zelf maken, nog sneller haal je deze kant en klaar uit het vriesvak. Wij maken ze zelf enorm veel en gebruiken de flammkuchen bodems van de sligro, die zijn echt prima en zijn in 15 minuten ontdooit. Heb je dus trek in een flammkuchen, trek een paar bodems uit de vriezer en je kunt snel aan de slag.

Variaties

De variaties zijn eindeloos met de flammkuchen. Denk bijvoorbeeld aan (koud gerookte) zalm in combinatie met zee groentjes. Of met gedroogde spaanse hammetjes. Of aan Arabische invloeden met kaas, olijven, gehakt, etc.

Video van het recept

Hoe maak je de perfecte pizza en flammkuchen? Chefkoks Zowie & Joey van het BBQ Experience Center nemen je mee in deze video en bereiden een heerlijke BBQ style flammkuchen. Ook leggen ze uit hoe je zelf pizzadeeg kunt maken. Dit is een fragment uit livestream #1. De volledige livestream is via Youtube te bekijken, wil je ook de recepten uit deze video hebben in een handig recepten boekje? Vul dan even het formulier in en je krijgt het direct in de e-mail.

Abonneer jezelf op ons Youtube kanaal en krijg de nieuwste video’s als eerste!

Alternative Text

Geschreven door:

Geniet van het leven, dáár hoort BBQ bij! Als eigenaar van het BBQ Experience Center gaat hij maar al te graag in gesprek met je, want kennis delen, dat is waar hij het bedrijf ooit voor in het leven heeft geroepen.

Ingrediënten

Benodigheden