Traditioneel wordt een tarte tatin met appel gemaakt en staat voor omgekeerde taart. Je maakt hem namelijk met de bodem naar boven en aan het einde draai je hem in één keer om. Serveer er lekker wat (vanille) ijs, slagroom of crème fraîche bij met eventueel zelfs nog wat vers fruit bij. Zo sluit je ieder diner smaakvol af!
Bereidingswijze
Steek de houtskool in de kamado aan en verwarm, met de conveggtor / plate setter en het RVS rooster, tot 220 °C.
Vet intussen een ronde, ondiepe bakvorm (Ø 20 cm) of de ronde druippan (neem dan wel wat extra ingrediënten vanwege de grootte) royaal in met de boter en bestrooi met de suiker. Schil de appels en peren, snij ze in kwarten en verwijder de klokhuizen. Snij de kwarten in dunne partjes en verdeel ze over de bakvorm. Bestrooi ze met rozijnen, kaneel, suiker en kardemon naar smaak.
Dek af met de plak bladerdeeg en snij het overtollige deeg af. Druk het deeg voorzichtig aan en prik er gaatjes in met een vorm of mes. Klop een heel ei los en smeer dit met een kwast over het deeg. Strooi nog een klein laagje suiker over het deeg voor een extra krokantje.
Plaats de vorm op het rooster en bak de tarte tatin in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.
Stort de tarte tatin op een bord en serveer naar keuze.
Video van het recept
Nog meer tips over desserts en hoe je dit recept maakt? Bekijk onderstaande video. Dit is een fragment uit livestream #2. De volledige livestream is via Youtube te bekijken, wil je ook de recepten uit deze video hebben in een handig recepten boekje? Vul dan even het formulier in en je krijgt het direct in de e-mail.
Abonneer jezelf op ons Youtube kanaal en krijg de nieuwste video’s als eerste!
Vragen over producten of recepten?
Chat met ThomAI
Ingrediënten
Benodigdheden
Goed recept?
Ontvang regelmatig de beste BBQ recepten in je inbox!
Veelgestelde
vragen
Wat zijn de ingrediënten voor de Tarte tatin van appel?
De ingrediënten die je nodig hebt zijn 30 g boter, 2 el suiker, 2 appels, 2 peren, 1⁄2 tl kaneel, een handje rozijnen, een mespuntje kardemom, bladerdeeg en 1 ei.
Wat zijn de benodigdheden voor de Tarte tatin van appel?
Je hebt een druippan of skillet nodig om in te bakken, een conveggtor of plate setter en een siliconen kwast.
Hoe lang is de bereidingstijd van de Tarte tatin van appel?
De bereidingstijd is 40 minuten.
Hoe moeilijk is het om de Tarte tatin van appel te maken?
Het is makkelijk om dit recept te maken.
Voor hoeveel personen is het recept van de Tarte tatin van appel?
Dit recept is voor 4 personen.
Geschreven door:
Zowie Tak
Barst van de energie en zet zijn jarenlange ervaring als chef in om jou de fijne kneepjes te leren. Naast de workshops bouwt hij horeca concepten, schrijft recepten en is auteur van Het ultieme kamado boek.