Het ultieme open vuur- en braaiboek

60 recepten van BBQ rookie naar volwaardig vuurmeester

29,95

Online op voorraad
Bestel voor 16:00, vandaag verzonden
Haal 'm op in een van onze
Kies de juiste accessoires
  • Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
  • Klanten geven ons een 9,2/10

Word een echte vuurmeester met dit enorm veelzijdige boek van twee barbecuefanaten van het eerste uur. Harry Havinga en Jeroen Hazebroek hebben samen meer dan 60 jaar ervaring. Ze leren je fikkie stoken, grillen en koken op een houtvuur. Terug naar de basis!

Het Ultieme Open Vuur- en Braaiboek is de volgende stap voor barbecuefanaten. In plaats van high-tech apparatuur te gebruiken, ga je – volledig old skool – terug naar de basis. Of je nu fikkie gaat stoken in een gat in de grond, een simpele vuurschaal gebruikt of juist een braai of een vuurring. Met goed hout en simpele accessoires zoals spiezen, gietijzeren pannen en roosters kun je alle gerechten in dit boek maken.

De 60 gevarieerde recepten in dit boek zijn gebaseerd op het gebruik van die accessoires. We beginnen met grillen van vlees en vis op de braai-, asado- en churrascomanier. Dit zijn Zuid-Amerikaanse spiezen en klemmen direct naast het vuur. Grote biefstukken worden direct vanaf de spies op je bord gesneden. Hele vissen trek je boterzacht uit de klem en buikspek wordt superkrokant.

Daarnaast is de plancha veel veelzijdiger dan je denkt; maak omeletten, tortilla’s, dikke tosti’s, uitdagende groenten, Mexicaanse fajita’s en smashburgers. Of ga voor smaakvolle stoofschotels, mosselpannetjes en soepen die je in een potjiekos of Dutch oven bereidt. We gebruiken deze gietijzeren pannen ook voor brood, zoete nagerechten en gefrituurde snacks. Tot slot een lekkere bak op houtvuur gezette koffie, terwijl we voldaan in een luie stoel van de laatste vlammen genieten.

Inkijkmodel-Het-Ultieme-Open-Vuur

Ook verschenen in deze reeks: Het ultieme Kamadoboek & Het Ultieme vlees boek!

  • ISBN 9789083139821
  • Auteurs: Harry Havinga & Jeroen Hazebroek
  • Hardcover kaft, luxe uitstraling, mat gelamineerd met gouden coating
Artikelnummer: 9789083139821
Getest door Jurre
  • 60 recepten
  • Veel praktische informatie
  • Geschikt voor OFYR, Braai en vuurschalen
  • Je BBQ gaat wel erg vaak aan met dit boek 😉

Aanbevolen combinatiesvoor jouw Het ultieme open vuur- en braaiboek

  • Cover Het Ultieme Open Vuur- en Braaiboek_3D

    Het ultieme open vuur- en braaiboek

    • 60 recepten van BBQ rookie naar volwaardig vuurmeester
    • Online op voorraad
  • +
  • Driepoot Petromax

    Driepoot Petromax

    • Ultieme outdoor cooking
    • Online op voorraad
  • Gietijzeren Dutch Oven met pootjes Petromax - 3,5 Liter

    Gietijzeren Dutch Oven met pootjes Petromax – 3,5 Liter

    • Voor gebruik met open vuur of in de oven!
    • Online op voorraad
  • Totaal:

    29,95

    Kies de juiste accessoires

    ReceptenVoor je Het ultieme open vuur- en braaiboek

    Gekarameliseerde roodlof

    • Niveau Makkelijk
    • Gang Bijgerecht
    • Hoeveelheid Makkelijk
    Jeroen-hazebroek-fajitas-3-eindresultaat-open-vuur-en-braai-boek

    Fajita’s met biefstuk en kip

    • Niveau Gemiddeld
    • Gang hoofdgerecht
    • Hoeveelheid 4 personen

    Veelgestelde vragen

    Het ultieme open vuur- en braaiboek is een boek voor barbecuefanaten die graag terug willen naar de basis van koken. Het maakt gebruik van ouderwetse technieken zoals het stoken van vuur in een gat in de grond, het gebruik van een simpele vuurschaal of een braai. Het boek biedt 60 gevarieerde recepten die allemaal bereid kunnen worden met simpele accessoires zoals spiezen, gietijzeren pannen en roosters.

    In Het ultieme open vuur- en braaiboek vind je een breed scala aan recepten, van vlees en vis gerechten, tot stoofschotels, mosselpannetjes en soepen. Er zijn ook recepten voor het bereiden van brood, zoete nagerechten en gefrituurde snacks. Er zijn zelfs instructies voor het zetten van een heerlijke kop koffie op een houtvuur.

    Het ultieme open vuur- en braaiboek onderscheidt zich door de focus op koken op open vuur en de variatie aan recepten die bereid kunnen worden met basic accessoires zoals spiezen, gietijzeren pannen en roosters. Het boek gaat terug naar de oorsprong van het koken en leert je de fijne kneepjes van het barbecueën en braaien op traditionele wijze.

    Het ultieme open vuur- en braaiboek is geschreven door Harry Havinga en Jeroen Hazebroek.

    Het ultieme open vuur- en braaiboek is een hardcover boek met een luxe uitstraling. Het is mat gelamineerd met een gouden coating wat het boek een hoge kwaliteitsuitstraling geeft.

    Dé specialist met meer dan 15 jaar ervaring!

    365 dagen bedenktijd + gratis retour

    500+ BBQ's op voorraad

    Gratis bezorgd vanaf €60 in NL en BE

    Accessoires voor 16u besteld, dezelfde werkdag verzonden

    BBQ's op afspraak geleverd

    9,2 uit ruim 8000 beoordelingen

    Thuiswinkel waarborg gecertificeerd

    1600m2 beleving in hét BBQ Experience Center!

    Onze unieke service