Met de zomer op komst is een snelle BBQ met een frisse salade erg lekker. Spiezen zijn altijd lekker om met de hand te eten, en deze Black Angus spiezen hebben qua smaak alleen wat peper en zout nodig en het vuur doet de rest. Wil je echt indruk maken op je gasten neem dan een extra grote spies en rijg deze helemaal vol!

Black Angus spiezen

Start eerst met het maken van de spiezen, door de biefstukken in gelijke stukken te snijden.  Neem een mengkom en doe hier de stukken biefstuk in, neem 5 ml olijfolie en meng dit door het vlees heen. Breng op smaak met peper en zout. Rijg nu het vlees aan de spiezen. Tip van de chef: Neem twee spiezen en rijg die iets van elkaar af er door heen, zo kun je de spiezen makkelijker draaien op de BBQ!

Black-angus-spiezen

De tomatensalade

Voor de salade begin je met het fijnsnijden van de peterselie, knoflook en rode peper. Dit doe je vervolgens in de mengkom met olijfolie, peper en zout. Daarna snijd je de bosui in dunne stukjes en de tomaten in dunne gelijke schijfjes, dit doe je ook in de mengkom erbij. Haal nu de rode ui uit zijn schil en snij hier ook dunne schijfjes van. Strooi nu naar smaak nog de Beef Bark erbij. Meng dit alles goed door elkaar in de mengkom. Vervolgens zet je dit even aan de kant, zodat de smaken er goed in kunnen trekken.

Grill on!

Indirecte BBQ

Heb je een pellet BBQ of andere indirecte BBQ dan stook je de BBQ op tot 200ºC en laat je het rooster goed heet worden voordat het vlees erop gaat. Zo plakt het vlees minder vast aan het rooster.

Directe BBQ

Heb je een gietijzeren rooster leg deze dan in je kamado en stook deze tot 180ºC en ook hier laat je het rooster eerst heet worden.

Wanneer de BBQ op temperatuur is grill de spiezen tot gewenste kerntemperatuur. 50ºC tot 53ºC voor medium-rare, 54ºC tot 57ºC voor medium. Alles hierboven vindt de hond erg lekker. Haal dan wel even het stokje eruit😉.

Serveer deze heerlijke gegrilde spiezen op een bedje van de frisse tomatensalade en schep de smaakvolle olie uit de kom over de spiezen voor extra smaak.

Tip: Deze accessoires kan je gebruiken bij dit recept

  • Bamboe-Spies-18-cm-1

    Bamboe spiezen

    • Lekker voor op de grill
    • Online op voorraad
  • Valderama-hoijiblaca-500-ml

    Hoijiblaca olijfolie Valderrama

    • Lekker bij het bakken en braden
    • Leverbaar met iets langere levertijd
  • Olive Forged Koksmes

    • Online op voorraad
  • Smokin’ Flavours snijplank 100% FSC® eikenhout

    • Slice it up!!
    • Online op voorraad

Ingrediënten

  • Black Angus Diamanthaas

  • Roma tomaten, 3 stuks

  • Rode ui, 1 hele

  • Knoflook, 2 teentjes

  • verse krulpeterselie, 10 gram

  • Rode peper, 1 hele

  • Olijfolie, 20 ml

  • Bosui, 1 stengel

  • Saus.Guru Beef Bark

  • Peper en zout

  • Benodigdheden

  • Koksmes

  • Snijplank

  • Mengkommen

  • BBQ tang

  • Spiezen, 2 tot 4 stuks

  • Dennis Werner

    Geschreven door:

    Nooit inspiratie gebrek. Knoop een gesprek met Dennis aan en hij zal je alle mogelijkheden qua technieken en ingrediënten enthousiast vertellen. Fulltime bezig met BBQ & werkt bij saus.guru.

    Bekijk team BBQ