Het beste van twee werelden: een ultiem stukje barbecuevlees gecombineerd met de lekkerste smaken uit de Aziatische keuken: Bulgogi. Houd je van pittig? Dan is dít jouw recept! Je kan de marinade namelijk zo pittig maken als je zelf wil. En houd je niet van pittig? Dan voeg je toch geen extra chili toe? Simple as that. Babekyuhaja!

Bulgogi Style Shortribs kamado bbq recept voorbereiding-min

Marineren

Schil de nashipeer en snijd in blokjes, snipper het sjalotje en de knoflook. Snijd de lente-ui en gember fijn. Doe dit allemaal in de keukenmachine met de chilipasta, sojasaus, rijstwijn, chilivlokken en rietsuiker. Draai tot een fijne marinade ontstaat. Voeg op het einde de sesamzaadjes toe en roer er doorheen. Haal de shortribs uit de verpakking en snijd overtollig vet eraf. Leg het vlees in een kom of bak en giet de marinade over het vlees. Wrijf de marinade goed in het vlees, dek af en laat minimaal 2 uur marineren. 

Bulgogi Style Shortribs kamado bbq recept marinade-min

Bring in the heat

Steek de barbecue aan en maak hem gereed voor indirect op lage temperatuur roken. Breng de barbecue naar een temperatuur van zo’n 110 oC á 120 oC, plaats de kersen rookhout chunks tussen de gloeiende kolen, en plaats een hitteschild en een RVS rooster. Haal de shortribs uit de marinade, leg ze op het rooster en lepel er nog wat marinade overheen. Let op: Gooi de overige marinade niet weg! Rook de shortribs nu zo’n 6-9 uur of tot je een kerntemperatuur van 75 oC hebt bereikt.

Vind je het fijn om de temperatuur via je telefoon bij te houden? Dan is de Cookperfect perfect voor jou!

Bulgogi Style Shortribs kamado bbq recept vlees op de bbq-min

Inpakken

Wanneer je thermometer 75 oC aangeeft is het tijd om de shortribs in te pakken in butcher paper. Plaats de ingepakte short ribs terug op de barbecue en breng naar een kerntemperatuur van 93 oC. 

Saus inkoken

Doe alle overgebleven marinade in een gietijzeren sauspannetje en vul aan met 5 eetlepels Royal Umami saus. Dit bevat verdikkingsmiddel waardoor je na inkoken een mooie, volle en gebonden saus krijgt. Laat alles rustig inkoken op de barbecue.

Hard werken is hard ontspannen

Laat de shortribs even rusten voordat je hem aansnijdt. Op die manier kunnen de sappen zich goed verspreiden door het vlees en krijg je dus die heerlijke malse textuur. 

Bulgogi Style Shortribs kamado bbq recept vlees bereid-min

Tip! Deze accessoires kun je gebruiken in het recept

  • Butcher Paper Pink 10 vellen Smokin’ Flavours

    • Rechtstreeks uit de USA!
    • Online op voorraad
  • Smoking-Flavours-skillet 25cm-pose

    Gietijzeren skillet pan Smokin’ Flavours

    • Je meest veelzijdige bbq tool
    • Online op voorraad
  • Santa Maria Chili Explosion molen

    Santa Maria Chili Explosion molen

    • Online op voorraad
  • Royal-umami-saus-guru

    Saus.Guru BBQ Saus Royal Umami

    • The Asian collection
    • Online op voorraad
  • Smokin’ Flavours rookchunks kers 1,5kg

    • Lekker bij vlees, vis & gevogelte
    • Online op voorraad

Serveren

Terwijl het vlees aan het rusten is kan jij het serveren voorbereiden. Snijd de bosuitjes in dunne reepjes en verdeel de baby paksoi in kwarten. Pak een mooi groot bord erbij. Verdeel hier de bosuitjes en de paksoi over. Door een bed te creëren van deze groente trekt het sap van het vlees daar mooi in als je dit er op legt. De groente krijgen dan ook een heerlijke Aziatische smaak van het vlees. Haal de botjes uit de shortribs. Dit is direct een goede test of je vlees goed mals is. Als de botjes zonder enige weerstand, ‘schoon’ uit het vlees komen, weet je dat je lekker gaat eten! Snijd het vlees in plakken en leg deze op het bord, bovenop de groente. Lepel er de ingekookt marinadesaus overheen en bestrooi met wat sesamzaadjes.

Bulgogi Style Shortribs kamado bbq recept eindproduct bulgogi style short ribs (1)-min

Mas-issge deuseyo! (oftewel: eet smakelijk!)

Ingrediënten

  • Shortrib, circa 1,5 kg

  • Saus.Guru Royal Umami BBQ saus, 5 el

  • Santa Maria Chili Explosion, 1 el

  • Nashipeer, 1 stuk

  • Sjalotje, 1 stuk

  • Knoflook, 2 tenen

  • Gember, 2 cm

  • Lente-ui, 2 stuks

  • Bosui, 1 handje

  • Chilipasta, 2 el

  • Sojasaus, 4 el

  • Rijstwijn (mirin), 2 el

  • Sesamzaad, 1 el

  • Rietsuiker, 3 el

  • Baby paksoi

  • Benodigdheden

  • RVS rooster

  • Hitteschild

  • Keukenmachine of staafmixer

  • Butcher paper

  • Gietijzeren sauspannetje

  • Kernthermometer

  • Rookchunks kers

  • Anton

    Geschreven door:

    Barbecueën is een passie waar ik veel creativiteit in kwijt kan. Het is daarbij onwijs gaaf om met uiteenlopende recepten barbecueliefhebbers te inspireren en enthousiast te maken om het vuur aan te steken. Van klassiekers met een eigen twist tot barbecue 2.0 gecombineerd met lekker bier.

    Bekijk team BBQ