Runder shortribs

Ca. 750 gram

  • Herkomst Ierland
  • Ras Black Angus
  • Voer Gras
  • Formaat Ca. 750 gram

16,00

Online op voorraad
Voor 23:59 besteld = morgenavond in huis!
Bekijk of haal ‘m op in een van onze experience centers
Kies de juiste accessoires

Dit product wordt ingevroren geleverd

Met een speciale invriesmethode wordt dit product supersnel ingevroren, hierdoor is er nagenoeg geen kwaliteitsverlies en zorgen we voor een duurzaam resultaat. Je kunt dus gerust dit ingevroren product bestellen!

 

Wat zeggen onze klanten?
“Het vlees was beter verpakt dan ik bij andere webshops had ervaren en kwam diepgevroren aan.” – Rutger

“Perfecte service! Het vlees was van goede kwaliteit.” – Dennis

“We hebben heerlijk gegeten. Dit soort vlees haal je niet bij de supermarkt.” – Peter

De short ribs zijn de spareribs van het rund. Anders dan bij de varken spareribs komen deze niet uit de rug/buik van het rund, maar van het klapstuk. Dit stuk zit wel aan de ribben maar zit iets lager bijna tegen de borst. Het vlees heeft een mooie vetmarmering en een dunne vetkap.

Aan het de ribben zit een vlies welke je kruislings in kunt snijden of verwijderen. Het verwijderen van het gaat het beste met een uitbeen of ander dun/klein mes.

Shortribs hebben een lange langzame bereiding nodig, wanneer het vlees in de “stall” komt (68-74 graden) krimpt het vlees terug op het bot wat er ook voor je presentatie stoer uitziet.

Deze shortribs wegen ca. 750 gram

Hoeveel heb je nodig

Normale eter: 175-275 gram

Grote eter: 250-350 gram

Meat lover: 350+ gram

Ingrediënten

100% rundvlees

Voedingswaarde

  • Energie: 1962.0 Kj / 469.0 Kcal
  • Vet: 41.9 Gr.
  • Verzadigd vet: 17.7 Gr.
  • Koolhydraten: 0.0 Gr.
  • Suikers: 0.0 Gr.
  • Eiwitten: 21.5 Gr.
  • Zout: 0.2 Gr.
  • Artikelnummer: 8718272188754

    Meer weten over shortribs

    Shortribs zijn spareribs van een rund. Er is echt niets mooiers dan na een barbecue- sessie van enkele uren een mooi bot zonder moeite uit normaliter stug vlees te trekken.

    Meer over shortribs

    BXC teampagina Bas workshop
    Tips van chef Bas

    Short ribs zijn heerlijke ribben. Het vlees heeft een hele volle smaak en een langzame garing nodig. Houd een temperatuur van 105 graden aan en rook de ribben eerst 3 uur. Pak ze vervolgens in butcher paper met een scheutje appelsap, bier of wijn en laat langzaam garen tot een kerntemperatuur van 92-95 graden.

    • Well-done 90ºC

    Maak je gerecht compleetLekker voor bij deze Runder shortribs

  • Shortribs-close-1

    Runder shortribs

    • Ca. 750 gram
    • Online op voorraad
  • +
  • i

    Aluminium bakken wegwerp druippan rond 5 stuks Smokin’ Flavours

    • Grill, eat & throw away
    • Online op voorraad
  • iAngus & Oink Dirty Cow

    Angus & Oink – Dirty Cow

    • Online op voorraad
  • i

    Butcher Paper Pink Smokin’ Flavours

    • Rechtstreeks uit de USA!
    • Online op voorraad
  • Totaal:

    16,00

    Kies de juiste accessoires

    ReceptenVoor je Runder shortribs

    Beefribs met groene salade

    • Niveau gemiddeld
    • Gang hoofdgerecht
    • Hoeveelheid 4 personen

    Short Rib Sandwich

    • Niveau gemiddeld
    • Gang hoofderecht
    • Hoeveelheid 4 personen
    sticky-fingers-shortribs-saus-guru-pitmaster-kamado-recept-116

    Sticky fingers Short Ribs

    • Niveau gemiddeld
    • Gang hoofdgerecht
    • Hoeveelheid 4 personen

    Shortribs traag gegaard

    • Niveau makkelijk
    • Gang hoofdgerecht
    • Hoeveelheid 4 personen

    Short ribs in hooi

    • Niveau gemiddeld
    • Gang hoofdgerecht
    • Hoeveelheid 2 tot 3 personen
    Bulgogi Style Shortribs kamado bbq recept eindproduct bulgogi style short ribs (1)-min

    Bulgogi Style Shortribs

    • Niveau gemiddeld
    • Gang hoofdgerecht
    • Hoeveelheid 4 personen

    Runder shortrib

    • Niveau Moeilijk
    • Gang Hoofdgerecht
    • Hoeveelheid 8 personen

    Lekker om bij te drinken

    Smaakt goed bij deze short ribs

    1924 Bourbon barrel double black cabernet sauvignon – Een volle en stevige rode wijn uit Amerika die perfect bij gerookt vlees past. Met smaken van rijp zwart fruit en een geur van cacao, specerijen, salmiak en vanille.

    De Kalefater 103 – Woodford Bourbon de Magistraat – Bij een short ribs past niks beter dan een Imperial stout en zeker kalefater 103, welke gerijpt is op Bourbon vaten. Een klassieke barrel aged stout voor bij je Short rib!

     

  • i1924-Bourbon-barrel-double-black-cabernet-sauvignon

    1924 Bourbon barrel double black

    • Cabernet Sauvignon
    • Online op voorraad
  • iKalefater-barrel-aged-woodford-bourbon-de-magistraat-33-cl-met-doos

    De Kalefater 103 – De Magistraat

    • BA Woodford Bourbon - fles 33cl - 12%
    • Online op voorraad