Zin in een echte comfort classic van de BBQ? De combi van een hamburger en een onwijs lekker Japans broodje! Deze smashburger is alles wat je zoekt: krokante randjes, gesmolten cheddar, zoete gebakken uien en een romige saus. Serveer hem op getoast briochebrood en je weet: dit gaat vaker op het menu komen.

Voorbereiding van de cheeseburger

Vraag je slager om rundergehakt met een grove maling en minstens 20% vet. Dat zorgt voor die sappige, volle smaak. Meng het gehakt met een goede hoeveelheid SPG-rub van Grate Goods tot het mooi op smaak is. Vorm er vierkante burgers van die net iets groter zijn dan een snee briochebrood ze krimpen namelijk iets tijdens het bakken. Vervolgens snijd je een paar uien in dunne ringen. Deze gaan straks op de plancha tot ze mooi goudbruin en zacht zijn. Snij ondertussen ook wat augurken in dunne plakjes en snij ijsbergsla in fijne reepjes. Voor het maken van de saus meng je madame jeanette mayonaise met madame jeanette ketchup in gelijke delen. Snipper een klein uitje fijn en meng dit erdoorheen. En giet er een klein beetje augurken sap bij. Zet apart, dit wordt de finishing touch.

BBQ van de cheeseburger sando

Zorg ervoor dat je BBQ goed heet is rond de 200 °C en richt hem in voor een directe bereiding. Leg de Phantom Plancha erop en de skillet en verwarm deze goed voor. Vervolgens voeg je wat roomboter toe en dan bak je de uien daarin. Laat de skillet vervolgens staan om de uitjes warm te houden. Vervolgens bak je de burgers aan beide zijden tot ze een mooie, egale korst hebben. Gebruik eventueel de Grill Press van Big Green Egg om ze goed plat te drukken en contact met de plaat te maximaliseren. Als ze mooi gekleurd zijn, leg je er een plak cheddarkaas op en sluit je de dome even zodat de kaas goed smelt. Tegelijkertijd bak je op een ander gedeelte van de plancha de uien goudbruin. Geef ze de tijd, dan worden ze lekker zoet. Smeer ondertussen de briochebroodjes in met een dun laagje roomboter (zorg dat de boter zacht en smeerbaar is) en toast ze op de plancha aan beide kanten goudbruin.

Serveren

Tijd om te bouwen! Begin met een laagje fijngesneden ijsbergsla op de onderste helft van het brood. Lepel daar wat van de saus over. Leg de burger met gesmolten cheddar erop, gevolgd door een flinke lepel gebakken uien en plakjes augurk. Werk af met een beetje extra saus, wat gebakken uitjes en eventueel een paar sesamzaadjes. Sluit af met de tweede snee brioche en pak het geheel in met vetvrij papier. Snij diagonaal doormidden en serveer direct. Smakelijk!

cheeseburgersando_thomas

Tip! Deze accessoires kun je gebruiken in het recept

  • Smoking-Flavours-skillet 25cm-pose

    Gietijzeren skillet pan Smokin’ Flavours

    • Je meest veelzijdige bbq tool
    • Online op voorraad
  • Grate Goods SPG Special Rub

    Grate Goods SPG Special Rub

    • Salt, pepper, garlic
    • Helaas, momenteel niet leverbaar
  • big-green-egg-grill-press

    Grill press Big Green Egg

    • Voor de ultieme smash burger
    • Helaas, momenteel niet leverbaar
  • Komproeven-Madame Jeanette-Ketchup-250ml

    Madame Jeanette x Komproeven – Big Mama’s Ketchup

    • Gebaseerd op het geheime recept van Big Mama
    • Online op voorraad
  • Komproeven-Madame Jeanette-Mayo-250ml

    Madame Jeanette x Komproeven – Madame Jeanette Mayo

    • Mayonaise met een extra touch
    • Online op voorraad
  • Plancha ring The Bastard

    Plancha ring The Bastard

    • Veel oppervlakte
    • Online op voorraad
  • Smokin' Flavours snijplank 100% FSC® eikenhout

    Smokin’ Flavours snijplank 100% FSC® eikenhout

    • Slice it up!!
    • Online op voorraad
Vragen over producten of recepten?
Chat met ThomAI
ThomAI

Ingrediënten

  • Rundergehakt, 400 gram

  • SPG Grate Goods

  • Briochebrood, 4 dikke plakken

  • Roomboter (zachte)

  • 𝗚𝗮𝗿𝗻𝗶𝘁𝘂𝗿𝗲𝗻:

  • Ijsbergsla, 1 stuk

  • Witte uien, 2 stuks

  • Augurken, 4 stuks

  • Verse cheddar, 2 plakken

  • Getoaste sesamzaadjes

  • Gebakken uitjes

  • 𝗩𝗼𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝘀𝗮𝘂𝘀:

  • Madame Jeanette Mayo, 2 el

  • Madame Jeanette Ketchup, 2 el

  • Gesnipperd uitje, ½ stuk

  • Thomas-Teampagina-Bbqexperiencecenter

    Geschreven door:

    Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.

    Bekijk team BBQ