Wij kunnen er niet omheen, de TikTok-trend van dit jaar: burger taco's. Én wat zijn ze lekker, maar dat is ook niet zo gek, want het combineert namelijk twee van onze favoriete ingrediënten: taco's en smash burgers!

Het rundergehakt gaan we mooi op smaak brengen met Grate Goods Beef rub or steak rub, en daar gaan we een lekker dikke laag cheddar overheen smelten 🤤. Thomas maakt de burger taco’s op de OFYR, maar het is ook zeker geschikt voor in een skillet of op een plancha. Mogelijkheden genoeg!

De taco’s

Allereerst beginnen we met de taco’s. Hiervoor weeg je eerst 200 gram maïsmeel af. Voeg daar dan 260 ml water aan toe en een goede snuf zout. Hiervoor kan je Fleur de sel gebruiken; dit zout is wat minder sterk dan normaal keukenzout. Meng vervolgens al deze ingrediënten tot een glad, soepel deeg en laat het nog 30 minuten rusten.

Na 30 minuten verdeel je het deeg in bolletjes van 30 gram en leg je de deegbolletjes een voor een tussen 2 vellen slagersfolie. Druk ze plat met een tortillapers tot mooie dunne tortilla’s en leg ze op de OFYR tot ze goudbruin zijn.

Burger-tacos-recept-tacos

Smash burgers

Breng het gehakt op smaak met de beef & steak rub van Grate Goods. Doe de rub lekker door het gehakt heen kneden en verdeel het gehakt dan in bolletjes van 60 gram. Snijd vervolgens de ui in mooie dunne ringen.

Meng voor de chimichurri 1 el Don’t cry for me Argentina van Rock’n’Rubs, ½ el rode wijnazijn en 2 el olijfolie met elkaar. Breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.

De burger taco’s bakken

Zodra de tortilla’s goudbruin en opgeblazen zijn, bak je de uienringen met een beetje olie op een medium heet gedeelte van de OFYR. Leg de balletjes gehakt erbovenop. Plaats een tortilla op het gehakt en druk het geheel plat met de Big Green Egg Cast Iron Grill Press.

Terwijl de burger bakt, voeg je een plak cheddar toe en dek je het geheel af met een Monolith Cloche om de kaas te laten smelten. Als je met een kamado werkt, sluit dan gewoon de dome; dan smelt de kaas vanzelf.

De finishing touch

Voor de finishing touch maken we de taco’s af met wat ijsbergsla voor wat extra crunch, spicy onions van Grate Goods, de Mississippi Comeback BBQ saus en een beetje van de zelfgemaakte chimichurri.

Burger-tacos-recept

Thomas legt je in deze video uit je deze ultralekkere burgers taco’s maakt!

Tip! Deze producten kun je gebruiken in dit recept

  • valderama-arbequina-500-ml

    Arbequina olijfolie Valderrama

    • Voor een fruitige touch
    • Helaas, momenteel niet leverbaar
  • Cloche Monolith

    • Deksel voor plancha
    • Online op voorraad
  • Smoking-Flavours-skillet 25cm-pose

    Gietijzeren skillet pan Smokin’ Flavours

    • Je meest veelzijdige bbq tool
    • Online op voorraad
  • Grate Goods Mississippi Comeback Barbecue Saus

    • Online op voorraad
  • Grate Goods Premium Beef or Steak Rub

    • Online op voorraad
  • Grate Goods Spicy Onions

    • Voor op tafel
    • Online op voorraad
  • big-green-egg-grill-press

    Grill press Big Green Egg

    • Voor de ultieme smash burger
    • Leverbaar met iets langere levertijd
  • Smoking Flavours handschoenen

    Handschoenen 2 stuks Smokin’ Flavours

    • Too hot to handle?
    • Online op voorraad
  • Rock ‘n’ Rubs – Don’t cry for me Argentina

    • Voor Zuid-Amerikaanse chimi churri saus
    • Online op voorraad

Ingrediënten

  • Rundergehakt, 500 gram

  • Grate Good Beef or Steak rub

  • Ui, 1 stuk in ringen gesneden

  • Cheddar kaas, 4 plakken

  • Voor de maïstortilla ⬇️

  • Maïsmeel. 100 gram

  • Lauwwarm water, 130 ml

  • Snuf zout

  • Voor de garnituren ⬇️

  • Grate Goods spicy Onions

  • Grate good mississippi comeback BBQ saus

  • Little Gem, 1 krop

  • Voor de chimichurri ⬇️

  • Don't cry for me Argentina, 1 el

  • Rode wijn azijn, ½ el

  • Valderrama Arbequina olijfolie

  • Thomas-Teampagina-Bbqexperiencecenter

    Geschreven door:

    Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.

    Bekijk team BBQ