Wij kunnen er niet omheen, de TikTok-trend van dit jaar: burger taco's. Én wat zijn ze lekker, maar dat is ook niet zo gek, want het combineert namelijk twee van onze favoriete ingrediënten: taco's en smash burgers!

Het rundergehakt gaan we mooi op smaak brengen met Grate Goods Beef rub or steak rub, en daar gaan we een lekker dikke laag cheddar overheen smelten 🤤. Thomas maakt de burger taco’s op de OFYR, maar het is ook zeker geschikt voor in een skillet of op een plancha. Mogelijkheden genoeg!

De taco’s

Allereerst beginnen we met de taco’s. Hiervoor weeg je eerst 200 gram maïsmeel af. Voeg daar dan 260 ml water aan toe en een goede snuf zout. Hiervoor kan je Fleur de sel gebruiken; dit zout is wat minder sterk dan normaal keukenzout. Meng vervolgens al deze ingrediënten tot een glad, soepel deeg en laat het nog 30 minuten rusten.

Na 30 minuten verdeel je het deeg in bolletjes van 30 gram en leg je de deegbolletjes een voor een tussen 2 vellen slagersfolie. Druk ze plat met een tortillapers tot mooie dunne tortilla’s en leg ze op de OFYR tot ze goudbruin zijn.

Burger-tacos-recept-tacos

Smash burgers

Breng het gehakt op smaak met de beef & steak rub van Grate Goods. Doe de rub lekker door het gehakt heen kneden en verdeel het gehakt dan in bolletjes van 60 gram. Snijd vervolgens de ui in mooie dunne ringen.

Meng voor de chimichurri 1 el Don’t cry for me Argentina van Rock’n’Rubs, ½ el rode wijnazijn en 2 el olijfolie met elkaar. Breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.

De burger taco’s bakken

Zodra de tortilla’s goudbruin en opgeblazen zijn, bak je de uienringen met een beetje olie op een medium heet gedeelte van de OFYR. Leg de balletjes gehakt erbovenop. Plaats een tortilla op het gehakt en druk het geheel plat met de Big Green Egg Cast Iron Grill Press.

Terwijl de burger bakt, voeg je een plak cheddar toe en dek je het geheel af met een Monolith Cloche om de kaas te laten smelten. Als je met een kamado werkt, sluit dan gewoon de dome; dan smelt de kaas vanzelf.

De finishing touch

Voor de finishing touch maken we de taco’s af met wat ijsbergsla voor wat extra crunch, spicy onions van Grate Goods, de Mississippi Comeback BBQ saus en een beetje van de zelfgemaakte chimichurri.

Burger-tacos-recept

Thomas legt je in deze video uit je deze ultralekkere burgers taco’s maakt!

Tip! Deze producten kun je gebruiken in dit recept

 • Uitverkochtvalderama-arbequina-500-ml

  Arbequina olijfolie Valderrama

  Voor een fruitige touch

 • Uitverkocht

  Cloche Monolith

  Deksel voor plancha

 • UitverkochtSmoking-Flavours-skillet 25cm-pose

  Gietijzeren skillet pan Smokin’ Flavours

  Je meest veelzijdige bbq tool

 • Uitverkocht

  Grate Goods Mississippi Comeback Barbecue Saus

 • Uitverkocht

  Grate Goods Premium Beef or Steak Rub

 • Uitverkocht

  Grate Goods Spicy Onions

  Voor op tafel

 • Uitverkochtbig-green-egg-grill-press

  Grill press Big Green Egg

  Voor de ultieme smash burger

 • UitverkochtSmoking Flavours handschoenen

  Handschoenen 2 stuks Smokin’ Flavours

  Too hot to handle?

 • Uitverkocht

  Rock ‘n’ Rubs – Don’t cry for me Argentina

  Voor Zuid-Amerikaanse chimi churri saus

Ingrediënten

Thomas-Teampagina-Bbqexperiencecenter

Geschreven door:

Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.

Bekijk team BBQ