Flat iron steak is een onderschat stuk rundvlees dat op de BBQ helemaal tot z’n recht komt. Door de mooie vet dooradering blijft hij mals en vol van smaak, en met een stevige rub als Dirty Cow krijgt hij net dat tikje extra. Korte bereiding, groot resultaat.

Voorbereiding van de flat iron steak

Haal de flat iron steak uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen. Druppel er een klein beetje olijfolie over en wrijf dit in aan beide kanten. Strooi daarna royaal de Dirty Cow rub over het vlees. Deze rub met koffietonen geeft het geheel een diepe, aardse smaak die perfect samengaat met de grill. Laat het vlees even liggen zodat de rub mooi kan intrekken

Flat iron steak op de BBQ

Breng je BBQ naar 250 °C met een directe opstelling. Gebruik bij voorkeur een gietijzeren rooster  dat zorgt voor een mooie korst en karakteristieke grillstrepen. Leg de flat iron steak direct boven de kolen op het hete rooster. Grill 1 minuut, draai dan een kwartslag voor die mooie kruisgrill. Laat weer even liggen. Na in totaal 2 minuten draai je de steak om, en herhaal je het proces aan de andere kant. Door de hoge temperatuur en korte garing blijft de steak mooi rosé vanbinnen en krijgt hij een lekker krokante buitenkant.

Serveren

Haal de steak van de BBQ en laat hem een paar minuten rusten op een snijplank. Hierdoor verdelen de sappen zich beter in het vlees. Snijd de flat iron vervolgens haaks op de draad in dunne plakken voor een malse beet. Breng eventueel nog wat extra op smaak met peper, zout of een snufje extra Dirty Cow rub. Flat iron steak is nét even anders dan bijvoorbeeld bavette iets vetter, iets zachter, en vooral: bomvol smaak!

Flat-Iron-Thomas-favorieten

Tip! Deze accessoires kun je gebruiken in het recept

  • Zoutmolen_100Wakame_ZeeuwscheZoute-1024x1024 (1)

    100% Wakame molen Zeeuwsche Zoute

    • Zoutvervanger
    • Online op voorraad
  • Angus & Oink Dirty Cow

    Angus & Oink – Dirty Cow

    • Online op voorraad
  • van-beekum-specerijen-peper-zwart-gebroken (3)

    Gebroken zwarte peper van Beekum

    • Een zeer scherpe peper
    • Online op voorraad
  • Olijfolie-EVOO-100ml-Neolea

    Olijfolie EVOO Neolea

    • Griekse extra vergine olijfolie
    • Online op voorraad
  • Flat-Iron-Steak-close-2

    Runder Flat iron steak

    • Ca. 250 gram
    • Online op voorraad
  • -25%
    RVS tang Smokin' Flavours

    RVS tang Smokin’ Flavours

    • Turn it like a pro
    • Online op voorraad
  • Sale!
    Smokin' Flavours snijplank 100% FSC® eikenhout

    Smokin’ Flavours snijplank 100% FSC® eikenhout

    • Slice it up!!
    • Online op voorraad
  • VG10-Forged-Slagersmes-vlees-snijden-koken-bq-kamado

    VG10 Forged Butcher knife slagersmes

    • Online op voorraad
  • VG10-Forged-vleesmes-snijden-fileren-koken-bbq

    VG10 Forged Vleesmes

    • Online op voorraad
Vragen over producten of recepten?
Chat met ThomAI
ThomAI

Benodigdheden

  • Gietijzeren rooster

  • Rvs rooster

  • HItteschild

  • RVS tang

  • Snijplank

  • VG10 Vleesmes

  • VG10 Slagersmes

  • Peper en zoutmolen

  • Veelgestelde vragen

    De ingrediënten voor de Flat Iron Steak van de BBQ zijn: Flat iron steak van 250 gram, Olijfolie, Dirty Cow, Peper en Zout.

    Voor de bereiding van de Flat Iron Steak van de BBQ, heb je de volgende benodigdheden nodig: Gietijzeren rooster, Rvs rooster, Hitte schild, RVS tang, Snijplank, VG10 Vleesmes, VG10 Slagersmes en een Peper en zoutmolen.

    De bereidingstijd voor de Flat Iron Steak van de BBQ is 15 minuten.

    Het bereiden van een Flat Iron Steak van de BBQ is makkelijk.

    Het recept van de Flat Iron Steak van de BBQ is voor 2 personen.

    Thomas-Teampagina-Bbqexperiencecenter

    Geschreven door:

    Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.

    Bekijk team BBQ