Een flat wat? Een flat iron steak, dit is een geweldig mals stuk vlees wat zich kan meten met de beste biefstukken. Het voordeel van een flat iron steak is dat het over het algemeen over het hele stuk even dik is. Zo krijg je overal een gelijke garing.

Chimichurri

Een mooi stuk vlees is vaak al een maaltijd op zichzelf, daar wil je niet meer te veel mee doen. De toevoeging van chimichurri is eigenlijk al genoeg. Chimichurri is makkelijk te maken en past perfect bij de flat iron steak. Het maken van de chimichurri duurt niet zo heel lang en wanneer je hem van tevoren maakt kan de olie de smaken goed opnemen. Bewaar deze dan wel in de koelkast in een afgesloten pot.

Voor de chimichurri snijd je de knoflook fijn en de peterselie, rode ui en rode peper grof. Dit meng je in een kommetje met wat peper en zout en roer je de olijfolie erdoor. Dit mengsel dek je af zodat de olie goed kan intrekken.

Flat-iron-steak-recept

Flat Iron Steak

Allereerst steek je de BBQ aan en breng deze op een temperatuur van 190 graden. Leg het gietijzeren rooster erin en laat deze goed heet worden voor een optimaal grill resultaat.

Wanneer je de steak wilt gaan insmeren met de rub, moet de steak op kamertemperatuur zijn. Dit is beter voor de kwaliteit van het vlees. Het vlees is dan minder samengetrokken, hetzelfde als wanneer je zelf een uur door de wind hebt gelopen en daarna warm onder een dekentje mag zitten. Vervolgens leg je het vlees op de snijplank en strooi je de rub eroverheen. Wrijf de steak nu goed in met de rub en draai de steak om en herhaal het proces.

Wanneer de rub aan beide kant goed opzit, leg je de steak in één beweging op het gietijzeren rooster en laat het vuur deze krokant grillen. Gaar de steak tot een kerntemperatuur van 48 tot 50 graden voor rare, 50 tot 53 voor medium/rare, 54 tot 57 voor medium.

Flat-iron-steak-recept

Het is belangrijk om de steak na het grillen nog even te laten rusten voor 5 tot 10 minuten, zodat de sappen goed door het vlees weer kunnen stromen en niet alles eruit stroomt. Vervolgens trancheer je hem in dunne plakjes tegen het draad vlees in. Bestrijk nu de steak met de chimichurri.

Geniet ervan, eet smakelijk!

TIP! deze producten kun je gebruiken in dit recept

 • Uitverkocht

  Aanmaakwokkels Smokin’ Flavours

  Supersnel je BBQ aan

 • UitverkochtValderama-hoijiblaca-500-ml

  Hoijiblaca olijfolie Valderrama

  Lekker bij het bakken en braden

 • UitverkochtFlat-Iron-Steak-close-2

  Runder Flat iron steak

  Ca. 250 gram

 • Uitverkocht

  RVS tang Smokin’ Flavours

  Turn it like a pro

 • UitverkochtBeef-bark-200gr-saus-guru

  Saus.Guru pitmaster rub – Beef Bark

  Pitmaster collection

 • Uitverkocht

  Smokin’ Flavours snijplank 100% FSC® eikenhout

  Slice it up!!

Flat-iron-steak-recept

Ingrediënten

Benodigdheden

Dennis Werner

Geschreven door:

Nooit inspiratie gebrek. Knoop een gesprek met Dennis aan en hij zal je alle mogelijkheden qua technieken en ingrediënten enthousiast vertellen. Fulltime bezig met BBQ & werkt bij saus.guru.

Bekijk team BBQ