Tomaten-paprikasalsa
Om te beginnen rooster je de paprika’s totdat ze mooi zacht en zoet worden. Dit doe je door ze rondom goudbruin te grillen. Zodra ze klaar zijn, pak je ze in aluminiumfolie en laat je ze even rusten. Vervolgens snipper je een uitje en hak je een teentje knoflook fijn. Snijd een paar tomaatjes in stukjes om later toe te voegen aan de salsa.
In een pan fruit je de gesnipperde ui en gehakte knoflook aan. Blus dit af met wat appelciderazijn en voeg de tomaatjes toe. Haal de geroosterde paprika’s uit de folie, chop ze fijn en voeg ze toe aan het tomaat-ui mengsel. Voeg ten slotte wat fijngesneden bieslook toe voor extra smaak.
Roodbaars filet
Dep de roodbaars filet goed droog en maak een paar inkepingen in de huidkant met een mes. Bestrijk de huidkant met wat olie. Leg de filet direct op het gietijzeren rooster van de grill. Na een paar minuten draai je de vis om en grill je de andere kant kort.
Serveer de gegrilde roodbaars filet met de paprika-tomatensalsa. Voor een complete maaltijd kun je er een klein gepoft aardappeltje bij serveren.