Zin in een gerecht waar je écht blij van wordt? Maak dan deze malse short ribs met luchtige blini’s! De volle smaak van de ribs past perfect bij de zachte blini’s en samen zorgen ze voor een lekkere combinatie waar je keer op keer van wilt eten.

Voorbereiding Short ribs

Je begint met het schoonmaken van overtollig vet en vlies van de short ribs te verwijderen. De short ribs zijn eigenlijk de spareribs van het rund. Vervolgens rub je de ribs royaal in met beef bark van Saus.Guru, op basis van nootmuskaat, zwarte peper, ui, knoflook en zout. Dit doe je zowel met de boven, onderkant en de kop zijn kanten. De rub laat je 2 uur intrekken.

Short ribs op de kamado

Je verwarmt de kamado voor naar een temperatuur van 110 graden. Je gebruikt een indirecte opstelling met het hitte schild en RVS rooster. Op het hitteschild plaats je een aluminium druippan. Zodra de bbq op temperatuur is voeg  je een aantal rode wijnvaten chunks toe aan de gloeiende kern. En wat rode wijn in de druippan toe. Je gaart tot een kerntemperatuur van 92 graden, maar voor het zover is zijn we weer een paar uurtjes verder. Na ongeveer 4 uur zat de kerntemperatuur op 63 graden, pak je de ribs in met boter, American Heritage saus en dubbeldik aluminiumfolie en leg je hem weer terug op de BBQ.

Bereiding Blini’s

Terwijl je de shortribs aan het garen bent ga je het beslag maken van de Blini’s. Je weegt 200 gram burger fries af. Dat, pureer zo fijn mogelijk in een keukenmachine. Vervolgens voeg je 2 eieren toe, daarna de 40 gram bloem en 1 dl melk. Mix het geheel tot een glad beslag. Breng het beslag verder op smaak met Sweet Bones & Butts.

Blini’s op de kamado

Je haalt de short ribs van de kamado als deze een kerntemperatuur heeft bereikt van 92 graden. En laat je ze tenminste 20 min rusten in de folie. Tijden het rusten kan je mooi je blini’s bakken. Daarvoor haal je het hitteschild uit je bbq en leg je de poffertjes pan op het rvs-rooster. Wanneer de kamado 220 graden is en de poffertjespan goed is voorverwarmd doe je een klein beetje olie in de pan. Dan is het tijd om het beslag in de poffertjes pan te gieten.

Tip: met de achterkant van je vork kan je de blini’s omdraaien.

Serveren

Als alle blini’s zijn gebakken haal je de shortribs uit de folie en verwijder je de botten. Als ze mooi gegaard zijn kan je de botten schoon uit het vlees trekken. Snij het vlees vervolgens in dunne plakken en leg deze op de blini’s. Werk af bbq-saus en fijn gesneden bieslook.

Eet smakelijk!

shortribs_resultaat

Tip! Deze accessoires kun je gebruiken in het recept

  • Aluminium bakken wegwerp druippan rond 5 stuks Smokin' Flavours

    Aluminium bakken wegwerp druippan rond 5 stuks Smokin’ Flavours

    • Grill, eat & throw away
    • Online op voorraad
  • Angus & Oink – Sweet Bones & Bacon Rub

    Angus & Oink – Sweet Bones & Bacon Rub

    • Online op voorraad
  • tip van de chef
    BXC American heritage original bbq saus

    BXC American heritage original bbq saus

    • Authentic flavours
    • Online op voorraad
  • Gietijzeren Poffertjes Pan Petromax

    Gietijzeren Poffertjes Pan Petromax

    • Bak accessoire voor je barbecue
    • Online op voorraad
  • BBQ-Grill-Folie-BXC

    Grill & BBQ aluminiumfolie

    • Speciaal voor de BBQ
    • Online op voorraad
  • Beef-bark-200gr-saus-guru

    Saus.Guru pitmaster rub – Beef Bark

    • Pitmaster collection
    • Online op voorraad
  • Smokin' Flavours rookchunks rode wijnvaten 1kg

    Smokin’ Flavours rookchunks rode wijnvaten 1kg

    • Lekker bij wild, rundvlees en varkensgerechten
    • Online op voorraad
  • Thermapen One

    Thermapen One

    • Dé must have thermometer
    • Online op voorraad
Vragen over producten of recepten?
Chat met ThomAI
ThomAI

Ingrediënten

  • 𝗦𝗵𝗼𝗿𝘁𝗿𝗶𝗯𝘀:

  • 1 shortrib, 2 botten

  • Saus.Guru Beef Bark

  • Boter

  • BXC American Heritage Original bbq saus

  • Sweet Bones & Butts

  • 𝗚𝗿𝗶𝗹𝗹-𝗳𝗿𝗶𝗲𝘀 𝗕𝗹𝗶𝗻𝗶’𝘀:

  • Grill-fries, 200 gram

  • Eieren, 2 stuks

  • Bloem, 40 gram

  • Verse bieslook, 10 gram

  • Melk, 1dl

  • Veelgestelde vragen

    Dit is een barbecue recept waarbij de shortrib met twee botten langzaam wordt gegrild, bestrooid met Beef en Bark kruiden en geserveerd met gril frietjes blinis.

    De benodigdheden voor dit recept zijn Butcher paper, Meater, Chunk wijnvaten, 1 chunk, Aanmaakwokkels, 2 stuks, een keukenmachine, spray, en een Poffertjespan.

    De bereidingstijd voor Low & Slow Short Ribs is 4-5 uur.

    De moeilijkheidsgraad om Low & Slow Short Ribs te maken is gemiddeld.

    Het Low & Slow Short Ribs recept is bedoeld voor 10 personen en is een hoofdgerecht.

    Thomas-Teampagina-Bbqexperiencecenter

    Geschreven door:

    Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.

    Bekijk team BBQ