Dit keer eens wat anders dan spareribs 3-2-1! We gaan namelijk lekkere pikante ribbetjes low & slow stoven in de Dutch oven! Thomas laat je in deze video zien hoe je dit recept maakt.

Vlies verwijderen

Allereerst steken we de BBQ aan het verhitten we die tot 200 graden. Vervolgens gaan we beginnen met het schoonmaken en het ontvliezen van de spareribs. Dit doe je door alle losse stukjes te verwijderen, deze zouden anders verbranden en dan heb je er uiteindelijk niets meer aan. Het vlies verwijder je door een lepel in het midden van de spareribs onder het vlies te steken en vervolgens met je vinger naar de andere kant te trekken. Zo kun je het vlies vanaf daar losmaken en wegtrekken. Het vlies van de spareribs is heel taai, en dat wil je niet op je spareribs hebben.

Spareribs-Dutch-Oven-recept-thomas-1

Spareribs marineren

Bestrijk eerst het vlees met worcestershiresaus en wrijf daarna de rub in het vlees. Snijd dan vervolgens de spareribs om de drie ribben door en laat daarna nog een uur marineren.  Zet het gietijzeren rooster in de BBQ en strooi wat houtsnippers over de houtskool. Leg de ribben op het rooster en gril rondom goudbruin. Haal ze daarna van de BBQ.

De spareribs stomen

Zet de Dutch Oven op het rooster en smelt daarin de boter. Voeg vervolgens de knoflook en zilveruitjes toe en bak voor een paar minuten. Blus ze af met cola en de diefhenker. Voeg daaraan de gedroogde oregano, BBQ-saus en kalfsjus toe en breng aan de kook. Haal vervolgens de Dutch oven van de BBQ en leg de ribben in de pan. Verlaag de temperatuur van de BBQ naar 150 graden en zet de Dutch oven indirect op de BBQ en leg de deksel op de pan. Stoof de ribben ongeveer 3 uur, tot het vlees van het bot valt.

Spareribs-Dutch-Oven-recept-thomas-1

Haal het vlees daarna met de schuimspaan uit de pan en kook het vocht in tot een dikke saus. Leg de ribben op een serveerschaal en schenk de saus over de ribben.

Thomas laat je in deze video zien je hoe je deze spareribs klaar maakt

Dit recept komt uit het Ultieme vleesboek

Met het Ultieme vleesboek ga je met auteur Zowie Tak de uitdaging aan om ieder stukje vlees perfect te grillen. De 90 gevarieerde recepten in dit boek hebben betrekking op de meest gegeten dieren: Rund, varken, la en gevogelte. Leer gaandeweg je skills uitbreiden en laat je inspireren door de heerlijke recepten.

  • UitverkochtCover-Het-Ultieme-Vleesboek_3D

    Het ultieme vleesboek

    90 recepten van brisket tot tomahawk

Tip! Deze producten kan je gebruiken in dit recept

  • Uitverkocht

    Braairub no. 2 De Fik Erin

    All purpose rub

  • Uitverkocht

    BXC American heritage whiskey bbq saus

    Authentic flavours

  • Uitverkochtde-diefhenker-fles-de-magistraat

    De Diefhenker – De Magistraat

    Dubbel - fles 33cl - 7.3%

  • UitverkochtSF666 Smokin-Flavours-Dutch-oven-31cm-Cast-Iron-Pre-Seasoned-Gietijzer-BBQ-Large

    Dutch Oven Smokin’ Flavours

    Ideaal voor jouw stoofpotje

  • Uitverkochtvan-beekum-specerijen-oregano-heel

    Oregano van Beekum

    Krachtig, kruidig, en pittig

  • Uitverkocht

    Smokin’ Flavours rooksnippers whisky vaten 1700ml

    Volle krachtige whisky smaak

  • UitverkochtVarkens-spareribs-close-1

    Varkens spareribs

    Ca. 1 kg.

Ingrediënten

Benodigdheden

Zowie Tak

Geschreven door:

Barst van de energie en zet zijn jarenlange ervaring als chef in om jou de fijne kneepjes te leren. Naast de workshops bouwt hij horeca concepten, schrijft recepten en is auteur van Het ultieme kamado boek.

Bekijk team BBQ