Een goede ribeye van de BBQ is geen kunststukje, maar wel eentje waar je je tanden in wilt zetten. De combinatie van een subtiele rooksmaak en die knapperige grillstrepen zorgt voor blije gezichten aan tafel.

Voorbereiding van de ribeye

Je haalt de ribeye tijdig uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Wrijf het vlees aan beide kanten royaal in met de rub ‘The Winner Steaks It All’. Deze rub zorgt voor een mooie korst en benadrukt de smaak van de ribeye zonder te overheersen. Laat het vlees gerust even liggen zodat de smaken kunnen intrekken.

ribeye

Ribeye op de BBQ

Zorg dat je BBQ lekker heet wordt, tussen de 200 en 250 °C. We beginnen met een indirecte opstelling: hitteschild plaatsen en het rooster erboven. Je legt de ribeye op het indirecte gedeelte van de BBQ en gaar deze rustig tot een kerntemperatuur van 48 °C. Dit zorgt voor een mooie, egale garing van binnenuit. Daarna mag het vuur echt zijn werk doen. Verwijder eventueel de hitteschilden en grill de ribeye direct boven de kolen op een gietijzeren rooster. Draai het vlees halverwege voor een mooie kruising van grillstrepen. Grill door tot een kerntemperatuur van 52 °C.

Serveren

Je laat de ribeye een paar minuten rusten onder losjes aluminiumfolie. Hierdoor blijven de vleessappen beter in het vlees. Snijd daarna tegen de draad in voor een malse beet. Vervolgens breng je op smaak met een beetje grof zeezout, versgemalen peper en als je wilt nog een héél klein beetje extra rub. Zo is je ribeye steak klaar om op tafel te knallen!

Tip! Deze accessoires kun je gebruiken in het recept

  • Zoutmolen_100Wakame_ZeeuwscheZoute-1024x1024 (1)

    100% Wakame molen Zeeuwsche Zoute

    • Zoutvervanger
    • Online op voorraad
  • van-beekum-specerijen-peper-zwart-gebroken (3)

    Gebroken zwarte peper van Beekum

    • Een zeer scherpe peper
    • Online op voorraad
  • BBQ-Grill-Folie-BXC

    Grill & BBQ aluminiumfolie

    • Speciaal voor de BBQ
    • Online op voorraad
  • -40%
    Rock 'n' Rubs - The winner steaks it all

    Rock ‘n’ Rubs – The winner steaks it all

    • Met tellicherry peper & zoutvlokken
    • Online op voorraad
  • Runder-Ribeye-1KG-CLOSE-2

    Runder ribeye

    • Ca. 250 gram of 1 kg
    • Online op voorraad
  • RVS tang Smokin' Flavours

    RVS tang Smokin’ Flavours

    • Turn it like a pro
    • Online op voorraad
  • Smokin' Flavours snijplank 100% FSC® eikenhout

    Smokin’ Flavours snijplank 100% FSC® eikenhout

    • Slice it up!!
    • Online op voorraad
Vragen over producten of recepten?
Chat met ThomAI
ThomAI

Benodigdheden

  • Halve maan hitteschild

  • Halve maan rvs rooster

  • Halve maan gietijzeren rooster

  • RVS tang

  • Hitteschild

  • Snijplank

  • Peper

  • Zout

  • Aluminiumfolie

  • Veelgestelde vragen

    Je hebt 250 gram Ribeye nodig en de rub ‘The Winner Steaks it All’.

    De benodigde hulpmiddelen zijn een Halve maan hitteschild, Halve maan rvs rooster, Halve maan gietijzeren rooster, RVS tang, Hitteschild, Snijplank, Peper, Zout en Aluminiumfolie.

    De bereidingstijd van de Ribeye steak is 20 minuten.

    De bereiding van een Ribeye steak is makkelijk.

    Het Ribeye steak recept is bedoeld voor 2 personen.

    Thomas-Teampagina-Bbqexperiencecenter

    Geschreven door:

    Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.

    Bekijk team BBQ