Ribfingers zijn ideaal als snack van de BBQ lekker vlezige stukjes tussen de botjes met een stevige bite en een volle smaak. Door ze rustig te garen met een vleugje rookhout en af te werken met een fijne rub, zet je zo iets verrassends op tafel. Perfect om te delen, of juist niet

Voorbereiding van de iberico ribfingers

Je haalt de ribfingers uit de verpakking en dep ze eventueel een beetje droog met keukenpapier. Je wrijft ze vervolgens royaal in met de Pigasus rub. Deze zoet-rokerige rub past perfect bij het vettige karakter van ribfingers. Laat ze even liggen zodat de smaken kunnen intrekken, terwijl jij de BBQ op temperatuur brengt.

Ribfingers

Iberico ribfingers op de BBQ

Je steekt de BBQ aan en stel hem in op 140 °C met een volledig indirecte opstelling. Plaats een hitteschild, zodat de ribfingers niet direct boven de kolen liggen. Voeg één chunk kersenhout toe tussen de gloeiende kolen voor een subtiele, fruitige rooksmaak. Leg de ribfingers op het rooster boven het indirecte gedeelte en sluit de deksel. Laat ze ongeveer 40 minuten garen. Je zoekt naar een goudbruine kleur en een lichte veerkracht als je ze indrukt dan zijn ze mooi mals, maar nog lekker stevig.

Serveren

Haal de ribfingers van de BBQ en geef ze nog een klein beetje extra Pigasus rub mee voor een krachtige finishing touch. Serveer ze gewoon zoals ze zijn fingerfood van de bovenste plank.

Tip! Deze accessoires kun je gebruiken in het recept

  • Zoutmolen_100Wakame_ZeeuwscheZoute-1024x1024 (1)

    100% Wakame molen Zeeuwsche Zoute

    • Zoutvervanger
    • Online op voorraad
  • tip van de chef
    BXC American heritage original bbq saus

    BXC American heritage original bbq saus

    • Authentic flavours
    • Online op voorraad
  • van-beekum-specerijen-peper-zwart-gebroken (3)

    Gebroken zwarte peper van Beekum

    • Een zeer scherpe peper
    • Online op voorraad
  • tip van de chef
    Smoking Flavours handschoenen

    Handschoenen 2 stuks Smokin’ Flavours

    • Too hot to handle?
    • Online op voorraad
  • Iberico-ribfingers-varken

    Iberico ribfingers

    • Ca. 500 gram
    • Online op voorraad
  • Kernthermometer-smokin-flavours

    Kernthermometer Smokin’ Flavours

    • Meten is weten!
    • Online op voorraad
  • RVS tang Smokin' Flavours

    RVS tang Smokin’ Flavours

    • Turn it like a pro
    • Online op voorraad
  • Smokin' Flavours snijplank 100% FSC® eikenhout

    Smokin’ Flavours snijplank 100% FSC® eikenhout

    • Slice it up!!
    • Online op voorraad

Volg ook ons TikTok kanaal voor meer van dit soort recepten!

@bbqexperiencecenter

Iberico ribfingers, wat ons betreft een van de lekkerste snackjes op de BBQ! Dit keer gebruiken we een Traeger-grill om onze ribfingers te bereiden en maken we ze op smaak met de Angus & Oink Teriyaki rub en de Saus.Guru Royal Umami saus.

♬ origineel geluid - BBQ Experience Center
Vragen over producten of recepten?
Chat met ThomAI
ThomAI

Benodigdheden

  • Multilevelsysteem

  • Rvs rooster

  • Hitteschild

  • RVS tang

  • Snijplank

  • Peper en zoutmolen

  • Veelgestelde vragen

    De ingrediënten voor het Ribfingers recept zijn: Ribfingers, Pigasus rub, Bruine suiker, BXC original BBQ saus, Rookchunk kers, Peper, Zout.

    Je hebt de volgende benodigdheden nodig: Multilevelsysteem, Rvs rooster, Hitteschild, RVS tang, Snijplank, en een Peper en zoutmolen.

    De bereidingstijd van het Ribfingers recept is 2 uur.

    De moeilijkheidsgraad van het Ribfingers recept is makkelijk.

    Het Ribfingers recept is voor 2 personen.

    Thomas-Teampagina-Bbqexperiencecenter

    Geschreven door:

    Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.

    Bekijk team BBQ