Aan de slag met 8 soorten vlees uit Thomas' favorieten foodbox!
8 gerechten uit de Thomas’ favorieten box
Recept bewaren
In deze blog lees je wat je met de 8 stukken vlees uit de Thomas' favorieten foodbox voor gerechten kan maken! Denk aan bavette, ribfingers Pigasus rub en nog veel meer!
Plaats de blokjes op het indirecte gedeelte van de BBQ en rook ze voor ca. 30 minuten op 150 graden. Voor het roken leg je 1 chunk rookhout tussen de gloeiende kolen.ย
Na 30 minuten bestrooi je de spekblokjes in de braadschaal plaatsen van SFย met de Rietsuiker en nog een beetje van de rub.ย
Je schept er vervolgens een paar blokjes boter en een goede scheut BXC original BBQ saus bij en dek de schaal strak af met de BBQ & grill folie.ย
Je gaart de burnt ends nogmaals 30 minuten op het indirecte gedeelte van de BBQ.ย
Je husselt na 30 minuten de burnt ends even door, zodat er overal een mooie laklaag rond zit en serveer.
Wanneer ze een kerntemperatuur van 80 graden hebben bereikt zijn ze klaar, serveren op een bordje en aanvallen maar!ย
Je steekt de BBQ aan en brengt deze naar een temperatuur van 220 graden met een volledig direct opstelling met het gietijzeren rooster erop.ย
Je grilt de steak 2 minuten aan iedere kant en draai hem iedere minuut een kwartslag zodat er een mooie ruit ontstaat.ย
Je grilt de steak tot een kerntemperatuur van 50 graden. Bavette is een steak die je wat roder mag en kan eten.ย
Je laat de steak enkele minuten rusten. En snijd hem vervolgens haaks op de draad in dunne plakjes
Je mengt voor de chimichurri alle ingrediรซnten met elkaar en laat enkele minuten intrekken.
Dan is je bavette klaar, even laten rusten, en dan haaks op de draad snijden, serveer met een gebakken aardappeltje en wat groenten en natuurlijk de chimichurri en je hebt een heerlijke avg!
3. Flat Iron Steak
Giet een klein beetje olijfolie over de flat iron steak.
Rub beide kanten van de steak in met Dirty Cow (lekker koffie)
Gril de steak op 250 graden op gietijzer, directe hitte (hoeft niet indirect, is snel klaar)ย
Na 1 minuut een kwartslag draaien en weer even laten grillen.
Weer een minuut later volledig omdraaien en hetzelfde proces opnieuw herhalen.
Laat de steak rusten
Haaks op de draad snijden in dunne plakjesย
Evt. narubben of wat peper en zout toevoegen
Op deze manier maak je รฉcht een andere steak dan bijvoorbeeld de bavette, flat iron heeft net wat meer vet, en dat proef je terug!ย
4. Ribfingers – Pigasus rub
Steek de BBQ aan en breng deze naar een temperatuur van 140 graden met een volledig indirecte opstelling.ย
Steek de BBQ aan en breng deze naar een temperatuur van 200-250 graden
Tournedos op smaak brengen met peper en zoutย
Skillet verwarmen met olijfolieย
Tournedos rondom afgrillenย
Boter toevoegen met tijm, rozemarijn en knoflookย
Boter arroseren over de tournedos (arroseren is het regelmatig bedruipen van je gerecht)
Laten rusten
Na het rusten aansnijden, en is het genieten maar!
7. Ribeye steak!
Steek de BBQ aan en breng deze naar een temperatuur van 200-250 graden
Maak de ribeye op smaak met deย โBXC Beef Blendโ en rub het vlees aan beide kanten in.
Daarna leg je het vlees indirect op de BBQ tot een kern van ongeveer 48 graden
Vervolgens breng je de temperatuur van de BBQ hoger en grill je deze af op het gietijzeren rooster
Serveer de ribeye bij een kerntemperatuur van 52 graden dan is deze nog mooi rosรฉ van kleur
Even laten rustenย
Tegen de draad in snijdenย
Nakruiden met peper, zout en een kleeeein beetje extra rub!
Dan is je ribeye steak klaar! deze staat garant voor een steak met volle smaak! Eet smakelijk!ย
8. Entrecote
Steek de BBQ aan en breng naar een temperatuur van 220 graden met een half directe half indirecte opstelling erin.ย
Gaar de entrecote indirect tot een kerntemperatuur van 48 graden.ย
Gril hem daarna kort af op het gietijzer en laat hem vervolgens enkele minuten rusten.
Snij het vlees haaks op de draad in mooie dunne plakken.
Dan is tijd om te serveren en genieten!
Vragen over producten of recepten?
Chat met ThomAI
Ingrediรซnten
Goed recept?
Ontvang regelmatig de beste BBQ recepten in je inbox!
Veelgestelde
vragen
Wat zit er in de Buikspek Burnt Ends uit de Thomasโ favorieten box?
In de Buikspek Burnt Ends zitten de volgende ingrediรซnten: Buikspek zonder zwoerd van 1kg, Pigasus Angus and Oink, 1 stuk Chunk appel rookhout, 3 el rietsuiker, 3 el roomboter en BXC original BBQ-saus.
Welke ingrediรซnten zijn nodig voor de Bavette met Chimichurri?
Voor de Bavette met Chimichurri heb je de volgende ingrediรซnten nodig: Bavette Steak van 250 gram, Grate goods SPG, Don’t cry for me Argentina Rock’n Rubs van 3 el, 2 el Sherry azijn en Neolea olijfolie.
Wat zijn de ingrediรซnten voor de Ribtomahawk โ puur met peper en zout?
Voor de Tomahawk โ puur met peper en zout heb je een Tomahawk nodig, The winner steaks it all, en peper en zout.
Welke ingrediรซnten heb ik nodig voor de Tournedos, Skillet met tijm en rozemarijn?
Voor de Tournedos – Skillet met tijm en rozemarijn heb je nodig: Tournedos van 250 gram, 2 takjes tijm, 2 takjes rozemarijn, 2 teentjes knoflook, peper en zout, 2 el roomboter en 2 el olijfolie.
Welke ingrediรซnten worden gebruikt voor de Rib eye steak?
Voor de Rib eye steak heb je een Ribeye van 250 gram nodig en The winner steaks it all.
Geschreven door:
Thomas Rijkers
Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de โklasโ om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.