In dit recept gaan we een echte BBQ klassieker maken, pulled pork! Pulled Pork is langzaam gegaard varkensvlees (procureur, of boston butt genoemd). De procureur gaan we eerst injecteren met een marinade, vervolgens brengen we de buitenkant op smaak met een dry rub en gaan we dit stuk langzaam laten roken en garen op de kamado BBQ. Vervolgens draaien we een gehakt van de overgebleven procureur en maken we daar dé ultieme pulled pork burger van!

Een burger zoals je hem nog nooit hebt gezien! De Ultieme Pulled Pork Burger bestaat uit een heerlijke bun, hamburger van varkensgehakt, bacon, cheddar kaas, koolsalade en uiteraard een lekkere portie verse Pulled Pork! We maken dit recept op de kamado, maar je kunt het uiteraard prima ook op een ander type BBQ bereiden.

De pulled pork maken

 1. Maak een injectiemarinade door de Jack Daniels te vermengen met het bier (De Scheepstimmerman van De Magistraat) en de Late Apple Harvest BBQ saus. Injecteer hier de procureur mee in. Hierdoor zal hij nog sappiger worden na de bereiding. Smeer vervolgens de buitenkant licht in met Nondedju Hete Saus m.b.v. de siliconen kwast. Rub de procureur vervolgens royaal in met de Old Orchard Spice Blend.
 2. Steek vervolgens de BBQ aan en breng hem naar een temperatuur van 100 graden indirecte hitte. Steek tussen de kolen 3 stuks rookchunks Whiskey van Smokin’ Flavours. Plaats op het hitteschild een disposable druippan en plaats het vlees op het rvs rooster.
 3. Gaar de procureur tot een kerntemperatuur van 72 graden. Giet de overige marinade in de sprayfles en spuit hier de procureur ieder half uur mee in. Zodra de kern van 72 graden is bereikt de Procureur inpakken met de Grill Folie.
 4. Spuit hem voor het inpakken nog 1x goed in met de marinade spray en leg ook de plak roomboter erbij in het pakket. Gaar de procureur verder tot een kern van 92 graden.
 5. Laat hem vervolgens minimaal 30 minuten rusten in de folie. Pluk hem vervolgens uit elkaar m.b.v. de meat claws.
 6. Maak hem vervolgens indien nodig nog verder smeuïg met de Late Apple Harvest en hoger op smaak met de Old Orchard Spice Blend.

Gehakt draaien voor de zelfgemaakte burger

 1. Deel het gehakt op in vier gelijke delen ca. 125 gram per burger. Breng het gehakt op smaak met de Pigasus rub van Angus & Oink. Vorm de burgers m.b.v. de burgerpers. Klinkt dit al teveel werk? Bestel gewoon de dry aged runderburgers uit ons food assortiment, die zijn geweldig!
 2. Breng de kamado naar een temperatuur van 220 graden. Plaats de halve maan plancha op het laagste niveau.
 3. Bak de burgers op de plancha tot beide kanten mooi gekleurd zijn. Leg de kaas zodra beide kanten mooi gekleurd zijn op de burger en laat deze mooi smelten. De burger is gaar als een kern van 63 graden is bereikt. Dit meet je natuurlijk met je kerntemperatuurmeter.
 4. Bak onder tussen op de plancha het spek uit.

Koolsalade maken

 1. Snij de koolsoorten en de winterpeen in fijne julliene (reepjes). Snipper de ui en snij de augurken in fijne blokjes. Hak de kruiden fijn.
 2. Maak het geheel aan met de mayonaise, mosterd, en azijn. Breng de salade op smaak met de Pigasus rub van Angus & Oink.

Burger bouwen

 1. Broodjes opensnijden en kort aangrillen op de plancha in het vet van de burgers.
 2. Leg op de bodem van het broodje een paar blaadjes lollo verde. Leg hierop een paar plakken tomaat. Plaats hierop de burger. Leg op de burger 3 plakken uitgebakken bacon. Schep hierop een dikke schep Pulled Pork. Spuit op de pulled pork nog een beetje extra bbq saus (late appel harvest).
 3. Werk het geheel af met de koolsla, rode uien ringen en krokante uitjes.

Eet smakelijk!

Tip, heb je nog een beetje tripel bier over smaakt dit er uitstekend bij. Ik vind zelf een dubbel bier er nog beter bij passen, bijvoorbeeld de Diefhenker van De Magistraat!

Thomas legt je in deze video uit je deze ultieme pulled pork burger zelf maakt!

Tip! Deze producten kun je gebruiken in dit recept

 • Uitverkocht

  Aluminium bakken wegwerp druippan rond 5 stuks Smokin’ Flavours

  Grill, eat & throw away

 • Uitverkocht
  -19%
  -19%

  Burger flipper Smokin’ Flavours

  Flippin' good

 • Uitverkocht
  -19%
  -19%

  Hamburgerpers Smokin’ Flavours

  Voor 2 verschillende maten burgers

 • UitverkochtKernthermometer-smokin-flavours

  Kernthermometer Smokin’ Flavours

  Meten is weten!

 • UitverkochtMarinade injector Smokin' Flavours

  Marinade injector Smokin’ Flavours

  Time to inject!

 • Uitverkocht

  Meat claws Smokin’ Flavours

  Shred it like a bear

 • Uitverkocht

  Plancha griddle halve maan (EGGspander) Big Green Egg

  Gietijzeren bakplaat

 • Uitverkocht

  Siliconen kwasten Smokin’ Flavours

  Brush it like a pro

 • Uitverkocht

  Smokin’ Flavours rookchunks whisky vaten 1kg

  Volle krachtige whisky smaak

 • Uitverkocht

  Smokin’ Flavours snijplank 100% FSC® eikenhout

  Slice it up!!

Ingrediënten

Thomas-Teampagina-Bbqexperiencecenter

Geschreven door:

Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.

Bekijk team BBQ