Wat een jaar hebben we achter de rug! Als ik terugdenk op wat we allemaal uitgebracht hebben in 2023 komen er een aantal recepten en video's meteen op in mijn gedachten. Ik neem je mee door ons (succesvolle) jaar en mijn 10 favoriete recepten van 2023! Ons YouTube-kanaal heeft momenteel bijna 21 duizend abonnees en bijna 150 video's. We hebben maar liefst 56 nieuwe video's geüpload! De video "3,2,1 Spareribs" heeft maar liefst 120 duizend weergaven bereikt (voor ons bizarre aantallen). Nieuw dit jaar was een duo-presentatie met Larissa, waarin we de beste BBQ-test voor pizza's uitvoerden, die ging onverwachts viraal met 20 duizend weergaven in het eerste weekend! Ook leuk om te vertellen, de meest bekeken korte video die we maakten is die van de steak sandwich met de iconische cowboybutter, die ging als een trein en heeft inmiddels 400.000 weergaven op TikTok!Het leuke is, alle recepten die we hier onder benoemen hebben we ook als recept-video uitgebracht!

Pita Gyros

In deze uitleg-video maakten we een pita gyros, en die was zo lekker! daar denken we bijna een jaar later nog heel vaak aan! Stap voor stap laten we zien hoe je met een spit de lekkerste gyros maakt. Van het in elkaar zetten van het spit tot vlees op de spit vorken rijgen, deze video biedt alles wat je moet weten voor een geslaagde BBQ-sessie op de kamado.

Vegetarische grillsalade

een recept wat we ontwikkelde speciaal voor de vegetariërs onder ons, maar wat ook gewoon een enorm lekker bij/of hoofdgerecht is! Een salade met veel groenten waar veel verschillende technieken naar voren komen. Denk bijvoorbeeld aan gepofte bieten, gegrilde radijzen en koud gerookte knoflook!

Bekijk het recept

Het favoriete recept van de cameraman😉

Shaslicks op de BBQ

Hoe maak je de lekkerste shaslicks op de BBQ? Dat vroeg ik me ook af, dus zochten we het uit! Een recept waarvan we weten dat het waarschijnlijk goed scoort bij ons publiek, dat hebben we gedaan, én er een xxl-variant op gemaakt op open vuur, beter wordt het echt niet.

Bekijk het recept

Rabarber Crumble taart

Onverwachts lekker! De Rabarber Crumble, een dessert wat we ontwikkelden, speciaal voor de Lente Experience Workshop, waarbij seizoensgebonden ingrediënten centraal staan.

Bekijk het recept

Cheeseburger Taco’s

Deze kun je haast niet gemist hebben, een van de grootste food-hypes op social media het afgelopen jaar. Dus dat moesten we uitproberen! We hebben zelf eenvoudige maistortilla’s gemaakt en om het geheel wat frisser te maken een lekkere chimichurri. En het eindresultaat mocht er zeker zijn!

Bekijk het recept

Frietje stoofvlees

Het weer werd kouder, de dagen werden korter kortom tijd voor stoofvlees! En hoe lekker is het om deze gewoon uit je BBQ te toveren. Dit in combinatie met heerlijke frietjes van Lamb Weston is natuurlijk altijd een schot in de roos.

Bekijk het recept

Pulled pork burger

De cameraman wilde een dikke burger. Nou, dat heeft hij geweten! We maakten zelf het gehakt van procureur, waar we trouwens ook de pulled pork van maakten! Daarbij wat uitgebakken bacon, cheddar kaas en een heerlijk frisse koolsalade. Een fantastische burger waarbij we de procureur voor meerdere doeleinden konden gebruiken!

Bekijk het recept

Shotgun Shells

Een recept ontwikkeld door Anton, onze externe foodblogger. Het is een kruising tussen een heerlijke snack en een volwaardige maaltijd! Een echt basisrecept waar je volledig je eigen twist aan kan geven!

Bekijk het recept

Broodje kip met Parmezaanse kaas en tomatensaus

Het YouTube Debuut van onze collega Larissa! En meteen een van mijn favoriete gerechten van 2023! Een heerlijk broodje bomvol smaak! Het lijkt heel moeilijk, maar dit valt reuze mee, dus een aanrader om thuis eens na te maken!

Bekijk het recept

Broodje rosbief

Een gerecht uit de tijd dat ik nog in de horeca werkte, ik maakte ‘m passend voor een BBQ gerecht, waarbij ik picanha reverse sear op de Minimax. Een geroosterd notenbroodje, rosbief (gesneden van picanha) met truffelmayonaise, rucola, en dan de bereiding herhalen tot een dubbeldekker. Ik noem ‘m vaak de big mac onder de lunchgerechten, maar dan veel lekkerder!

Bekijk het recept

Terugblik 2023

In deze video maakt Thomas heerlijke oliebollen op de OFYR om het jaar mee af te sluiten en blikt hij terug op de mooie momenten van 2023!

Thomas-Teampagina-Bbqexperiencecenter

Geschreven door:

Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.

Bekijk team BBQ