Voorbereiding van het lamsrack
Begin met het schoonmaken van het lamsrack door het vlies te verwijderen en het vet kruislings in te snijden. Verhit de BBQ met indirecte warmte tot 200 graden en gaar het lamsrack tot een kerntemperatuur van 48 graden is bereikt. Dit zorgt ervoor dat het vlees mooi mals en sappig wordt.
Lamsrack grillen
Zodra de gewenste kerntemperatuur is bereikt, verplaats je het lamsrack naar het gietijzeren rooster en gril je het verder tot de kern een temperatuur van 54 graden heeft bereikt. Dit zorgt niet alleen voor een heerlijk sappig resultaat, maar ook voor een mooie korst op het vlees. Haal het lamsrack van de grill en laat het even rusten. Dit geeft de sappen de kans om zich te herverdelen, wat resulteert in een nog smaakvoller gerecht.
De rozemarijnsaus
Terwijl het lamsrack rust, kun je de rozemarijnjus bereiden. Verwarm de lamsjus in een skillet en voeg hier 2 takjes gehakte rozemarijn aan toe. Laat dit geheel 10 minuten rustig pruttelen, zodat de smaken goed kunnen vermengen. Werk de saus af door 1 eetlepel koude roomboter toe te voegen. Dit geeft de jus een heerlijke romige textuur en geeft extra smaak.
Afwerken
Snijd het lamsrack in losse koteletten en bestrooi ze met gerookt zeezout voor een extra smaak. Serveer de lamskoteletten met de rozemarijnjus, die een heerlijke aanvulling vormt op het sappige vlees.
Wijn & Spijs
Serveer de lamsrack met een heerlijk glas Brazin Old Vine Zinfandel van de Delicato Family Vineyards. Deze krachtpatser van een wijn combineert zeer mooi met het lamsvlees.