Een typisch gerecht uit het Midden-Oosten. Deze lamsshoarma wordt in dunne reepjes gesneden van de lamsnek, het bevat voor lamsvlees relatief veel vet waardoor je een mals resultaat krijgt. Deze reepjes gaan we op smaak brengen met de shawarma rub van Angus & oink. Hierdoor krijg je de echte smaak shoarma. Thomas laat je in deze video zien je deze Lamsshoarma het beste maakt.
Bereiding van de lamshoarma
Bereid de shoarma door lamsnek horizontaal de te halveren, zodat het stuk vlees nog wat dunner is, vervolgens snijd je het vlees in dunne reepjes en kruid je hem royaal met de shawarma rub van A&O. Snijd de paprika ook in dunne reepjes, de champignons in plakjes en voeg toe aan het vlees. Laat het vervolgens minstens 2 uur marineren, bij voorkeur een nacht. Verwarm de kamado tot 220 graden directe hitte en plaats de skillet erbovenop, verwarm deze ongeveer 10 minuten voor. Bak het vlees met groenten rondom tot alles mooi is gebakken.
De shoarmabroodjes
Voor de pita’s, meng alle droge ingrediënten behalve de droge gist, rietsuiker en zout in een kom. Meng water met de gist, voeg dit geleidelijk toe aan de droge ingrediënten. Meng het allemaal goed door en voeg er dan nog de rietsuiker, 10 gram Zeeuwsche Zoute puur zout en als laatste nog de Za’atar rub om het broodje nog wat smaak te geven. Kneed het deeg gedurende ongeveer 10 minuten, bol het strak op en laat het ongeveer 1 uur rijzen op een warme plek of tot het in massa is verdubbeld.
Verdeel het deeg in 5 gelijke stukken, bol ze ook strak op en rol ze uit tot ongeveer 0,5 cm dikte. Kwast het pita deeg licht in met olijfolie en bak ze op de pizzasteen. Draai de pita na 2 minuten een keer om.
De saus
Pof de knoflook gedurende ongeveer 20 minuten op indirecte hitte. Laat de gepofte knoflook iets afkoelen en knijp 3 tenen uit in de kwark. Hak de verse kruiden zo fijn mogelijk en meng ze door de kwark. Breng het geheel op smaak met de sriracha rub en voeg indien gewenst een beetje Vifon Chillisaus toe.
Voor de garnituren
halveer de komkommer, verwijder de zaadlijst en snijd deze vervolgens in fijne juliënne. Maak de ui schoon, snijd deze in halve ringen en marineer de ui met het sap van een halve citroen en wat zout. Snijd de ijsbergsla in fijne chifonade (hele dunne reepjes) en de tomaat in kwarten, verwijder de zaadlijst en snijd het vruchtvlees in fijne blokjes.
Snijd de pita’s open en vul ze met de knoflooksaus. Voeg wat van het garnituur en de shoarma toe en top af met de saus. Eet smakelijk!
Biertip!
De verfrissende smaken van de Questeerder zorgen ervoor dat de hoparoma’s en de gisttonen uitstekend in balans zijn met de shoarma en daarom perfect passen bij dit gerecht.
Thomas laat je in deze video zien hoe het recept maakt
Tip! Deze producten kan je gebruiken in dit recept
Ingrediënten
Benodigdheden
Goed recept?
Ontvang regelmatig de beste BBQ recepten in je inbox!
Geschreven door:
Thomas Rijkers
Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.
Bekijk team BBQ