Snel Italië naar Nederland halen? Dat gaat niet zo gemakkelijk, maar dit pastarecept van de BBQ zet je in een handomdraai op tafel, waardoor die vakantie naar Italië misschien toch weer iets dichterbij komt. Deze klassieker, met een volle, diep smakende saus en kruidige gehaktballetjes met de rokerige vuursmaak van je eigen BBQ, is zeker een recept om te onthouden voor een doordeweekse dag, als mooi excuus om dan ook de BBQ aan te steken. Voor dit recept gebruiken we verse pasta; wanneer je gedroogde pasta gebruikt, kook deze dan vooraf al.
Begin met het maken van de saus
Voor het maken van de saus neem je een grote maatbeker. Voeg hierin het blik tomaten toe, samen met een rode ui in grove stukken gesneden, twee teentjes knoflook, 70 gram Parmezaanse kaas in blokjes gesneden, 15 gram basilicum, 1,5 gram oregano, 2,0 gram peterselie, 1,5 gram gemalen rozemarijn en 1,0 gram bieslook. Pureer dit tot een gladde massa en voeg vervolgens geleidelijk de olijfolie toe terwijl je blijft pureren. Maak het geheel af met peper en zout.
Polpette di manzo
Neem het Black Angus gehakt en vorm er ballen van. Voeg de overige droge ingrediënten toe aan het gehakt. Snijd de knoflook en rode ui fijn en meng ze ook door het gehakt. Roer het gehaktmengsel goed door elkaar en vorm er vervolgens gelijkmatige ballen van.
BBQ aansteken
Steek nu de barbecue aan en verwarm deze tot 170 graden. Zorg voor zowel een directe als een indirecte zone op je barbecue. Plaats vervolgens de gietijzeren pan op de directe zone en voeg de roomboter toe om te laten smelten. Je kunt eventueel nog een takje rozemarijn, basilicum en knoflook toevoegen voor extra smaak. Bak de gehaktballen nu rondom bruin in de pan. Voeg daarna de saus en verse pasta toe.
Scheur de mozzarella in stukjes en leg deze bovenop de pasta. Rasp nu de resterende Parmezaanse kaas erover en verplaats de pan naar de indirecte zone van de barbecue. Laat de pasta rustig verder garen.
De pasta is het lekkerst wanneer deze al dente is, zodat er nog wat bite aan zit.
Buon appetito!
Tip! Deze producten kan je gebruiken met dit recept
Cornicabra olijfolie Valderrama
Lekker bij het bakken & braden
Online op voorraad
Gebroken rozemarijn van Beekum
Een frisse, bittere en lichtzoete smaak
Online op voorraad
tip van de chef
Gietijzeren skillet pan Smokin’ Flavours
Je meest veelzijdige bbq tool
Online op voorraad
Oregano van Beekum
Krachtig, kruidig, en pittig
Online op voorraad
Pepermolen Zeeuwsche Zoute
Biologische zwarte peper
Online op voorraad
Puur Zout Zeeuwsche Zoute
Puur zout uit de Oosterschelde
Online op voorraad
Vragen over producten of recepten?
Chat met ThomAI
Ingrediënten
Benodigdheden
Goed recept?
Ontvang regelmatig de beste BBQ recepten in je inbox!
Veelgestelde
vragen
Wat zijn de ingrediënten voor de Meatball Pasta van de BBQ?
De ingrediënten zijn 300 gram Black Angus gehakt, 250 gram verse Spaghetti, 400 gram gepelde tomaten in blik, 2 hele rode uien, 3 teentjes knoflook, 100 gram Parmezaanse kaas, 1 bol mozzarella, 15 gram verse basilicum, 1,5 gram gedroogde oregano, 2,0 gram gedroogde peterselie, 1,5 gram gemalen rozemarijn, 1,0 gram gedroogde bieslook, peper en zout naar smaak, 5 ml olijfolie en roomboter om te bakken.
Welke benodigdheden heb ik nodig voor het maken van de Meatball pasta van de BBQ?
Je hebt een litermaat en een gietijzeren skillet nodig.
Wat is de bereidingstijd van de Meatball pasta van de BBQ?
De bereidingstijd is 40 minuten.
Hoe moeilijk is het om de Meatball pasta van de BBQ te maken?
Het is makkelijk om te maken.
Voor hoeveel personen is het recept Meatball pasta van de BBQ bedoeld?
Dit recept is bedoeld voor 4 personen.
Geschreven door:
Dennis Werner
Nooit inspiratie gebrek. Knoop een gesprek met Dennis aan en hij zal je alle mogelijkheden qua technieken en ingrediënten enthousiast vertellen. Fulltime bezig met BBQ & werkt bij saus.guru.