Je hebt de avond van te voren heerlijk pulled pork of beef gemaakt alleen was er nog wat over.. Dat is nooit erg! Ook 's ochtends kan dit heerlijk zijn, bijvoorbeeld in deze lekkere shakshuka. Shakshuka ook wel Shakshouka genoemd betekent mengsel en word gemaakt van tomaten met een blend van kruiden en specerijen. Hierin worden een X aantal eieren gepocheerd. Het gerecht vindt zijn oorsprong in Tunesië maar werd door het hele midden oosten geserveerd. Tegenwoordig wordt het gezien als een stevig ontbijt of lunch, maar sommige mensen eten het ook 's avonds.

Side note: Dit gerecht is gemaakt met overgebleven pulled beef maar kan bijvoorbeeld ook gemaakt worden met pulled pork of pulled chicken. Bij de bereiding hebben we een skillet van 35 cm gebruikt. Mocht je een andere maat hebben kun je het recept volume aanpassen. Het recept is gemaakt op een pellet grill. Hierbij komen er geen vlammen bij het product en kun je goed indirect koken. Omdat je op het begin flink moet roeren is dit fijner werken. Natuurlijk kun je dit recept ook op een kamado maken. Maak dan gebruik van een hitteschild (plate setter).


Barbecue prep

Stook de barbecue op tot 160 graden. Bij een kamado plaats je hierna het hitteschild. Wanneer de temperatuur daalt breng je deze weer om hoog. Zet dan de gietijzeren skillet er in zodat deze warm kan worden.

Tip! Deze accessoires kun je gebruiken in het recept

  • Smoking Flavours handschoenen

    Handschoenen 2 stuks Smokin’ Flavours

    • Too hot to handle?
    • Online op voorraad
  • Katai Forged Koksmes

    • Online op voorraad
  • Siliconen kwasten Smokin’ Flavours

    • Brush it like a pro
    • Online op voorraad
  • Skillet Black 28cm Combekk

    • 100% recycled cast iron
    • Leverbaar met iets langere levertijd
  • Snijplank XL Baas Boards

    • Met de hand gemaakt
    • Online op voorraad

Mise a place

Begin met het in brunoise snijden van de vleestomaat en de witte ui. Dit zijn kleine gelijkmatig blokjes. Snij 1 stengel bosui in grove stukken en snij de andere stengel fijn. De fijne houden we apart voor de garnering. Snij de knoflook en peterselie fijn. Voeg de vleestomaat, witte ui, grove stukken bosui, knoflook en peterselie samen met de pulled beef in een mengkom. Breng op smaak met 10 gram Beef Bark pitmaster rub en meng het geheel goed door elkaar. Snij het brood in het gewenste formaat. Ik koos voor drie hoeken om zo makkelijk te kunnen dippen.

Cast Iron Sizzle

Doe een klontje boter in de gietijzeren skillet en laat deze smelten. Voeg het mengsel uit de mengkom hier aan toe. Door alles tegelijk te verwarmen smoren we de ui niet en behoud deze een mooie bite. Wanneer het mengsel warm is (niet heet) roeren we de tomaten pulp er door. Wanneer alles opnieuw warm is maken we 3 kuiltjes en breken in iedere 1 ei. Bestrijk het brood met olijfolie door middel van het kwastje en leg dit op de barbecue. Wacht nu 4-5 minuten totdat de eitjes de gewenste garing hebben van binnen. Dit kan hard of zacht gepocheerd zijn. Serveer het gerecht warm met brood.

Enjoy cooking!

Ingrediënten

  • Pulled beef, 150 gram

  • Saus.Guru pitmaster rub – Beef Bark, 10 gram

  • Wit brood, 6 sneden

  • Vleestomaat, 80 gram

  • Tomaten pulp, 350 gram

  • Witte ui (medium), 1 stuk

  • Knoflook, 2 teentjes

  • Verse peterselie, 5 gram

  • Bosui, 2 stengels

  • Ei, 3 stuks

  • Avocado, 1 halve

  • Cheddar, 2 plakken (fijn gesneden)

  • Roomboter om te bakken

  • Olijfolie

  • Benodigdheden

  • Plate setter (hitteschild)

  • RVS rooster

  • Handschoenen

  • Gietijzeren skillet

  • Snijplank

  • Koksmes

  • Kwastje

  • Houten pollepel

  • Mengkom

  • Dennis Werner

    Geschreven door:

    Nooit inspiratie gebrek. Knoop een gesprek met Dennis aan en hij zal je alle mogelijkheden qua technieken en ingrediënten enthousiast vertellen. Fulltime bezig met BBQ & werkt bij saus.guru.

    Bekijk team BBQ