Side note: Dit gerecht is gemaakt met overgebleven pulled beef maar kan bijvoorbeeld ook gemaakt worden met pulled pork of pulled chicken. Bij de bereiding hebben we een skillet van 35 cm gebruikt. Mocht je een andere maat hebben kun je het recept volume aanpassen. Het recept is gemaakt op een pellet grill. Hierbij komen er geen vlammen bij het product en kun je goed indirect koken. Omdat je op het begin flink moet roeren is dit fijner werken. Natuurlijk kun je dit recept ook op een kamado maken. Maak dan gebruik van een hitteschild (plate setter).


Barbecue prep
Stook de barbecue op tot 160 graden. Bij een kamado plaats je hierna het hitteschild. Wanneer de temperatuur daalt breng je deze weer om hoog. Zet dan de gietijzeren skillet er in zodat deze warm kan worden.
Mise a place
Begin met het in brunoise snijden van de vleestomaat en de witte ui. Dit zijn kleine gelijkmatig blokjes. Snij 1 stengel bosui in grove stukken en snij de andere stengel fijn. De fijne houden we apart voor de garnering. Snij de knoflook en peterselie fijn. Voeg de vleestomaat, witte ui, grove stukken bosui, knoflook en peterselie samen met de pulled beef in een mengkom. Breng op smaak met 10 gram Beef Bark pitmaster rub en meng het geheel goed door elkaar. Snij het brood in het gewenste formaat. Ik koos voor drie hoeken om zo makkelijk te kunnen dippen.
Cast Iron Sizzle
Doe een klontje boter in de gietijzeren skillet en laat deze smelten. Voeg het mengsel uit de mengkom hier aan toe. Door alles tegelijk te verwarmen smoren we de ui niet en behoud deze een mooie bite. Wanneer het mengsel warm is (niet heet) roeren we de tomaten pulp er door. Wanneer alles opnieuw warm is maken we 3 kuiltjes en breken in iedere 1 ei. Bestrijk het brood met olijfolie door middel van het kwastje en leg dit op de barbecue. Wacht nu 4-5 minuten totdat de eitjes de gewenste garing hebben van binnen. Dit kan hard of zacht gepocheerd zijn. Serveer het gerecht warm met brood.
Enjoy cooking!