Deze tomahawk steak heeft niets meer nodig dan vuur, peper, zout en een beetje geduld. Door hem eerst rustig te garen en daarna kort af te grillen, krijg je die klassieke BBQ-combinatie van een rosé binnenkant en een krokante buitenkant. Een indrukwekkend stuk vlees voor een avond waarbij het om eenvoud en kwaliteit draait.

Voorbereiding van de tomahawk

Je laat de tomahawk eerst op kamertemperatuur komen. Vervolgens rub je hem daarna ruim aan beide kanten in met versgemalen zwarte peper en zeezout. Je kunt de rub eventueel al iets eerder aanbrengen, zodat het vlees de tijd krijgt om wat zout op te nemen.

tomahawk_bbq

Tomahawk op de BBQ

Je brengt de BBQ naar een temperatuur van 220 °C met een half directe, half indirecte opstelling. Leg de tomahawk eerst op het indirecte gedeelte van het rooster. Gaar hem rustig tot een kerntemperatuur van 48 °C. Gebruik een kernthermometer om dit nauwkeurig in de gaten te houden. Zodra die temperatuur is bereikt, mag het vuur echt zijn werk doen. Leg de tomahawk op het hete gietijzeren rooster, direct boven de kolen. Grill hem kort aan beide kanten voor die mooie donkere grillstrepen en een krokante korst.

Serveren

Je haalt de steak van de BBQ en laat hem enkele minuten rusten, losjes afgedekt met aluminiumfolie. Snij vervolgens het been van het vlees en trancheer de tomahawk haaks op de draad in dunne, gelijkmatige plakken. Breng de plakken nog licht op smaak met een beetje extra peper, zout én een klein beetje van de rub ‘The Winner Steaks It All’ voor een subtiele finishing touch. Serveer zoals hij is deze steak heeft verder niets nodig.

Tip! Deze accessoires kun je gebruiken in het recept

  • Zoutmolen_100Wakame_ZeeuwscheZoute-1024x1024 (1)

    100% Wakame molen Zeeuwsche Zoute

    • Zoutvervanger
    • Online op voorraad
  • van-beekum-specerijen-peper-zwart-gebroken (3)

    Gebroken zwarte peper van Beekum

    • Een zeer scherpe peper
    • Online op voorraad
  • tip van de chef
    Smoking-Flavours-skillet 25cm-pose

    Gietijzeren skillet pan Smokin’ Flavours

    • Je meest veelzijdige bbq tool
    • Online op voorraad
  • BBQ-Grill-Folie-BXC

    Grill & BBQ aluminiumfolie

    • Speciaal voor de BBQ
    • Online op voorraad
  • tip van de chef
    Smoking Flavours handschoenen

    Handschoenen 2 stuks Smokin’ Flavours

    • Too hot to handle?
    • Online op voorraad
  • Kernthermometer-smokin-flavours

    Kernthermometer Smokin’ Flavours

    • Meten is weten!
    • Online op voorraad
  • runder-tomahawk

    Runder Tomahawk steak

    • Ca. 1 kg.
    • Online op voorraad
  • RVS tang Smokin' Flavours

    RVS tang Smokin’ Flavours

    • Turn it like a pro
    • Online op voorraad
  • Smokin' Flavours snijplank 100% FSC® eikenhout

    Smokin’ Flavours snijplank 100% FSC® eikenhout

    • Slice it up!!
    • Online op voorraad
Vragen over producten of recepten?
Chat met ThomAI
ThomAI

Benodigdheden

  • 2x halve halve maan rvs rooster

  • 2x Gietijzeren rooster

  • Hitteschild

  • Skillet

  • RVS tang

  • Handschoen

  • Snijplank

  • Eetlepel

  • Aluminiumfolie

  • Kernthermometer

  • Veelgestelde vragen

    Voor de Tomahawk heb je een Tomahawk van 1kg nodig, de kruidenmix The Winner Steaks it All, peper en zout.

    Je hebt 2x een halve maan rvs rooster, 2x een Gietijzeren rooster, een Hitteschild, een Skillet, een RVS tang, een Handschoen, een Snijplank, een Eetlepel, Aluminiumfolie en een Kernthermometer nodig om de Tomahawk te bereiden.

    De bereidingstijd van de Tomahawk bedraagt 1 uur.

    Het gerecht heeft een gemiddelde moeilijkheidsgraad.

    De Tomahawk is voldoende voor 2 personen.

    Thomas-Teampagina-Bbqexperiencecenter

    Geschreven door:

    Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.

    Bekijk team BBQ