De robuuste smaak van bavette gaat perfect samen met het pittige zuurtje van de chimichurri. Voeg daar de heerlijke aardse smaken van kapucijners aan toe en je hebt een heerlijke maaltijd van de barbecue. We laten de rijke smaak van kapucijners volledig tot zijn recht komen door ze langzaam te bakken met verse prei en kastanjechampignons in een gietijzeren koekenpan. Indrukwekkende bereiding waarmee je ongetwijfeld een 'wow-effect' gaat creëren. Waar wacht je nog op? Aan die BBQ

Vandaag gaan we direct grillen. We stoken de barbecue daarom krachtig op naar 180 – 200 ºC zonder plate setter. Plaats de deksel op de barbecue en laat deze rustig op temperatuur komen.

Chimichurri

Deze Zuid-Amerikaanse kruidige salsa is een graag geziene gast bij elk stuk rundvlees van de barbecue. De pittige, kruidige en heerlijk zure smaken passen perfect bij de rijke en diepgaande umamisensaties van rundvlees. Verwijder de steeltjes van de peterselie en scheid de blaadjes van de oregano. Hak de kruiden heel fijn en doe ze in een kom. Hak de knoflook, het pepertje en het sjalotje fijn en voeg ze toe aan de kruiden. Roer de rodewijnazijn door het kruidenmengsel en vul aan met olijfolie totdat een mooie saus ontstaat. Gebruik gerust voldoende olie; de kruiden mogen er best wat in ‘zwemmen’. Breng de saus op smaak met zeezout en zwarte peper naar eigen voorkeur.

Kapucijners uit de skillet

Verwarm de gietijzeren skillet voor op de barbecue. Doe de kapucijners in een vergiet en spoel ze af onder koud water. Snijd de kastanjechampignons in vieren en de prei en sjalot in dunne ringen. Verhit olie in de skillet en bak de prei en sjalot aan. Voeg na 3 minuten de champignons toe en bak nog 2 minuten. Voeg vervolgens de kapucijners toe aan de skillet en laat het geheel 10 minuten rustig bakken.

Serveren

Snijd overtollig vet van je bavette af en bestrooi royaal met de Grate Goods Beef or Steak rub. Grill de bavette direct boven de vlammen. Tip: Als je een gietijzeren rooster gebruikt, kun je mooie grillstrepen maken! Grill de bavette ongeveer 6 minuten per kant of totdat de kerntemperatuur 53 °C is, voor een heerlijke medium steak. Als je van meer doorbakken houdt, laat je hem wat langer liggen. Als rauw meer jouw ding is, grill je de bavette natuurlijk wat minder lang.

Leg de bavette op een plank en laat hem even rusten. Plaats de skillet vol met heerlijke groenten ernaast. Snijd de bavette in mooie dunne plakken – trancheren noemen we dat – en lepel die heerlijke zelfgemaakte chimichurri erover.

Dikke tip! Heerlijk met een kruidig blond biertje of een frisse tripel.

  • Dochter-van-de-burgemeester-fles

    De Dochter Van De Burgemeester – De Magistraat

    • Blond - fles 33cl - 5.9%
    • Online op voorraad
  • Tripel – Malarkey bier

    • Tripel - fles 33cl - 8,5%
    • Online op voorraad

Tip! Deze producten kun je gebruiken in dit recept

  • valderama-arbequina-500-ml

    Arbequina olijfolie Valderrama

    • Voor een fruitige touch
    • Helaas, momenteel niet leverbaar
  • Smoking-Flavours-skillet 25cm-pose

    Gietijzeren skillet pan Smokin’ Flavours

    • Je meest veelzijdige bbq tool
    • Online op voorraad
  • Grate Goods Premium Beef or Steak Rub

    • Online op voorraad
  • Smoking Flavours handschoenen

    Handschoenen 2 stuks Smokin’ Flavours

    • Too hot to handle?
    • Online op voorraad
  • Zeeuwsche-zoute-peper-molen

    Pepermolen Zeeuwsche Zoute

    • Biologische zwarte peper
    • Online op voorraad
  • zeeuwsche-zoute-puur-glazen-pot

    Puur Zout Zeeuwsche Zoute

    • Puur zout uit de Oosterschelde
    • Leverbaar met iets langere levertijd
  • Bavette-close-up-1

    Runder bavette steak

    • Ca. 225 gram of 1 kg
    • Online op voorraad
  • Runderbavette Redefine Meat

    • Ca. 300 gram
    • Helaas, momenteel niet leverbaar
  • Smokin’ Flavours snijplank 100% FSC® eikenhout

    • Slice it up!!
    • Online op voorraad

Ingrediënten

  • Runder bavette. 1 kg

  • Of Vegetarische runder bavette

  • Grate Goods Premium Beef or Steak Rub

  • Verse platte peterselie, 1 bos

  • Knoflook, 3 tenen

  • Rode wijnazijn, 2 el

  • Spaanse peper, 1 stuk

  • Olijfolie, 100 - 120 ml

  • Prei, 300 gram

  • Kastanjechampignons, 250 gram

  • Sjalot, 1 stuk

  • Kapucijners uit blik, 400 gram

  • Grof zeezout

  • zwarte peper

  • Anton

    Geschreven door:

    Barbecueën is een passie waar ik veel creativiteit in kwijt kan. Het is daarbij onwijs gaaf om met uiteenlopende recepten barbecueliefhebbers te inspireren en enthousiast te maken om het vuur aan te steken. Van klassiekers met een eigen twist tot barbecue 2.0 gecombineerd met lekker bier.

    Bekijk team BBQ