Deze Indonesische stoof met onder andere rundvlees, kokosmelk en een boemboe is eigenlijk vrij eenvoudig te bereiden. Als alle ingrediënten eenmaal in de Dutch oven zitten, is het een kwestie van rustig laten pruttelen op je BBQ. De rendang is heerlijk te serveren met bijvoorbeeld rijst, en maak het af met wat geraspte kokos en verse koriander.

De boemboe voor de beef rendang

Schoon de sjalotten, gember en de knoflook op en snij deze in grote stukken. Voeg de sjalotten, knoflook en gember samen met de komijnpoeder, kurkuma en korianderpoeder en noten in de blender en maal het geheel fijn tot een gladde boemboe.

De BBQ aansteken

Stook de kamado op met het rvs rooster onderin en de gietijzeren pan er bovenop. Zodoende kan de pan geleidelijk aan opwarmen. Sluit de kamado als de kolen voldoende gloeien en regel hem onder en boven af tot je een temperatuur bereik van 150 graden Celsius. Vervolgens laat je de dutch oven op temperatuur komen in de kamado.

De riblappen voorbereiden voor de rendang

Terwijl je kamado en je dutch oven op temperatuur komen kun je de riblappen in blokjes snijden. Verhit een scheut arachideolie in de pan en zet hierin je in stukjes gesneden riblap op aan. Zorg dat het vlees mooi bruin wordt, want dat geeft veel smaak af aan je gerecht. Voeg hierna de boemboe toe en bak deze enkele minuten samen met het vlees mee.

De beef rendang

Kneus een stengel citroengras en doe deze samen met de kokosmelk, sojasaus, sap van de limoen, en een beetje zout in de pan. Roer het geheel even goed door en laat de beef rendang, met het deksel op de pan, op het rvs rooster rustig pruttelen. Zorg hiervoor dat je kamado op ongeveer 150 graden Celsius blijft. Na zo’n 2 uurtjes boven het vuur zal het vlees mooi uit elkaar vallen.

Mocht je de rendang wat willen indikken, dan kan je hem iets langer zonder de deksel op de panlatten staan.

Tip! Deze producten kan je gebruiken voor je Beef rendang

  • SF666 Smokin-Flavours-Dutch-oven-31cm-Cast-Iron-Pre-Seasoned-Gietijzer-BBQ-Large

    Dutch Oven Smokin’ Flavours

    • Ideaal voor jouw stoofpotje
    • Online op voorraad
  • van-beekum-specerijen-koriander-gemalen-ketoembar

    Gemalen koriander van Beekum

    • You hate or you love it
    • Online op voorraad
  • tip van de chef
    Smoking Flavours handschoenen

    Handschoenen 2 stuks Smokin’ Flavours

    • Too hot to handle?
    • Online op voorraad
  • Smokin' Flavours snijplank 100% FSC® eikenhout

    Smokin’ Flavours snijplank 100% FSC® eikenhout

    • Slice it up!!
    • Online op voorraad
  • Tomasu-soy-sauce-200-ml

    Tomasu sojasaus 200 ml

    • 24 maanden gerijpt
    • Online op voorraad
Vragen over producten of recepten?
Chat met ThomAI
ThomAI

Ingrediënten

  • 𝗩𝗼𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝗯𝗼𝗲𝗺𝗯𝗼𝗲 ⬇️

  • Sjalotten, 3 stuks

  • Knoflooktenen, 2 stuks

  • Sambal Manis, 1 tl

  • Gember, 5 cm

  • Kurkuma, 1 tl

  • Gemalen Komijnpoeder, 1 tl

  • Gemalen Korianderpoeder,

  • 𝗩𝗼𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗿𝗲𝗻𝗱𝗮𝗻𝗴 ⬇️

  • Arachideolie

  • Riblap, 750 gram

  • Kokosmelk, 400 ml

  • Limoen, 1 stuk

  • Citroengras, 1 stengel

  • Sojasaus, 5 el

  • Zout, naar smaak

  • Geraspte kokos, naar smaak

  • Verste koriander, naar smaak

  • Rijst

  • Benodigdheden

  • RVS Rooster

  • Blender

  • Dutch Oven

  • Hittebestendige handschoenen

  • Veelgestelde vragen

    Voor de boemboe heb je nodig: Sjalotten (3 stuks), Knoflooktenen (2 stuks), Sambal Manis (1 tl), Gember (5 cm), Kurkuma (1 tl), Gemalen Komijnpoeder (1 tl), Gemalen Korianderpoeder. Voor de Beef rendang heb je nodig: Arachideolie, Riblap (750 gram), Kokosmelk (400 ml), Limoen (1 stuk), Citroengras (1 stengel), Sojasaus (5 el), Zout, Geraspte kokos, Verste koriander, en Rijst.

    De benodigde tools zijn een RVS Rooster, Blender, Dutch Oven en Hittebestendige handschoenen.

    De bereidingstijd van de Beef rendang is ongeveer 2,5 uur.

    Het bereiden van de Beef rendang wordt beschouwd als een makkelijk recept.

    Het Beef rendang recept is bedoeld voor 4 tot 6 personen.

    Matthijs Kannekens

    Geschreven door:

    Het is mooi om culinaire grenzen op te zoeken en uit te proberen. De barbecue speelt hier een grote rol in. Het leukste is als dit kunt delen met anderen. Dit doe ik via recepten, proeverijen en demo’s .

    Bekijk team BBQ