De boemboe voor de beef rendang
Schoon de sjalotten, gember en de knoflook op en snij deze in grote stukken. Voeg de sjalotten, knoflook en gember samen met de komijnpoeder, kurkuma en korianderpoeder en noten in de blender en maal het geheel fijn tot een gladde boemboe.
De BBQ aansteken
Stook de kamado op met het rvs rooster onderin en de gietijzeren pan er bovenop. Zodoende kan de pan geleidelijk aan opwarmen. Sluit de kamado als de kolen voldoende gloeien en regel hem onder en boven af tot je een temperatuur bereik van 150 graden Celsius. Vervolgens laat je de dutch oven op temperatuur komen in de kamado.
De riblappen voorbereiden voor de rendang
Terwijl je kamado en je dutch oven op temperatuur komen kun je de riblappen in blokjes snijden. Verhit een scheut arachideolie in de pan en zet hierin je in stukjes gesneden riblap op aan. Zorg dat het vlees mooi bruin wordt, want dat geeft veel smaak af aan je gerecht. Voeg hierna de boemboe toe en bak deze enkele minuten samen met het vlees mee.
De beef rendang
Kneus een stengel citroengras en doe deze samen met de kokosmelk, sojasaus, sap van de limoen, en een beetje zout in de pan. Roer het geheel even goed door en laat de beef rendang, met het deksel op de pan, op het rvs rooster rustig pruttelen. Zorg hiervoor dat je kamado op ongeveer 150 graden Celsius blijft. Na zo’n 2 uurtjes boven het vuur zal het vlees mooi uit elkaar vallen.
Mocht je de rendang wat willen indikken, dan kan je hem iets langer zonder de deksel op de panlatten staan.
Tip! Deze producten kan je gebruiken voor je Beef rendang